1 mars 2005

Liten Oliv, 15 år med knäppis Pigall.

Den här dagen vann vi klubbmästerskapet (som jag skrev om i några tidigare inlägg). Visst är vi söta? Checka Pigalls tunga ;) Tänk vad mycket knas vi gjorde! Han var verkligen den bästa hästen när det kom till att testa nya och spännande ridvägar. Det var i princip bara att styra honom, det var bara någon gång jag behövde övertala honom. Diken var inga problem i alla fall, Pigall och jag hade all tid i världen medans Fia och Stavino skulle komma över samma dike. Sätta oss och äta picknick kanske? Haha! Jag red Pigall väldigt mycket, i princip när jag ville, vilket var tur för mig som ville rida i stort sett hela tiden!



Haha!Jämför Pigalls och Stavinos huvuden, Pigalls ser ju dubbelt så stort ut! Men Stavino hade ju en ponnynäsa :D Tänk att det är över fyra år sedan bilderna togs! Fyra år känns ju som en evighet. Herregud! Om fyra år är jag 23 år. Hjälp! :p

Nä, nu ska jag lägga mig och läsa!

You're the voice.



Dagens arbetspass 11-15 släääpade sig förbi... Fick världens blodsockerfall typ en halvtimme innan jag skulle sluta. Trodde att jag skulle ramla omkull, så svag kände jag mig. Hade ju inte ätit något mer än frukost och så hade jag ingen rast så när jag slutade bytte jag om och gick upp till Wayne's, där käkade jag en grillad toast med sallad :) Det var mysigt att sitta där själv och bläddra i en VeckoRevyn, fundera och bara relaxa lite. När jag kände mig pigg igen gick jag på stan en sväng, hittade lite smått och gott. Hårnålar, hårsnoddar, liten kalender, väska och underkläder.

Har knäppt lite random bilder, that's nice. Sitter och lyssnar på b r a musik, tänker dela med mig lite.

John Farnham - You're the voice.


Skulle ha handlat idag, men jag har bara inte orkat! Kommer inte att orka heller. Det konstaterade jag på stan och köpte en burk krossade tomater och ett paket spagetti, det blir köttfärssås ikväll. Jag jobbar bara 8-14 imorgon, så då kan jag handla, yaäh! Ska rida imorgon också, ska bli kul! Det gick rätt bra igår när jag red på banan, fast det var mycket att observera i blåsten... Resulterade i några skutt och ivägdragningar, men det är ju så när man är en liten hästplutt.

Nu - laga mat och plocka undan lite.

Sugen.

Är sugen på att köpa den här ögonskugge paletten. Det skulle gå på ungefär 310 kronor med frakt inräknat (från USA). Ganska bra pris med tanke på hur mycket smink man får, jag menar, en ögonskugga med två färger kostar ju 150 spänn... Risken är bara att om de fastnar i tullen måste jag kanske lägga på en hundring. Humelidum. Ska fundera en stund, vore kul att ha! Jag har länge velat ha lite knalliga och roliga färger att leka med :)



Nu är jag sugen på cäändy!

You have to see this!

Det här är hilarious!


I'm so starstruck.

Dagen spenderades som sagt i Birsta! Hittade en del saker från min lilla lista som jag skrev igår faktiskt :)

* Ridstrumpor x2
* Ridvantar
* Gel för torr hårbåtten (jag flagnar som jag vet inte vad och får sår i skallen ibland, inte mys)
* En tröja
* Ett linne
* En ansiktskräm
* Sminkborttagningslappar
* Örhängen & armband
* Kattsand, kattleksak och ett underlägg till matskålarna
* Benvärmare
* Deo
* Godis från JamJam (of course!)

Tror att det var allt. Kvar på listan finns bland annat ridbyxor, ridhjälm, skor, väska... Sen minns jag inte mer. Får ta och leta reda på resterande en annan gång. Provade både ridbyxor och hjälm på Hööks, men jag gillade inte riktigt ridbrallorna och ridhjälmen tänkte jag vänta med ett tag till, jag har ju faktiskt en redan. Vi shoppade även två vaser, eller vad jag ska kalla det, på IKEA som får pryda våra hyllor. En mörkröd och en blå. Finah. Käkade lunch på IKEA också, fick i mig alla köttbullarna (15,16 stycken haha!)!! Proppmätt.

Ikväll har vi varit ute på golfbanan där mampa har husvagn. Där käkade vi grillat och satt och snackade :) Mysigt. Mindre mysigt var två stora spindlar som Oskar dödade med en såndär el-flug-smälla. Den ena spindeln gnistrade som ett åskväder och sen ramlade den ner på min stol (den satt i taket).

Är sugen på att dra ut och dansa. Men då måste jag höra med en massa folk och det orkar jag inte just nu. Alla har väl redan börjat! Får ta det en annan helg istället. Har mitt egna party här hemma med musik som får mina ben att rycka. Love it!

Nu ska jag bara softa... Njuta av att inte behöva gå till jobbet imorgon. Ska sova tills jag vaknar och sedan åka och rida Wille :) Skojskoj! På onsdag flyttar han in till ridskolan och då ska jag börja hoppa honom, spännande.

Tjoo.

Feeling good.

På kvällarna, såhär, så får jag a lot of feel good feelings. Jag sitter med min älskade Vaio och spelar musik av alla sorter och bara... Njuter! Efter att ha jobbat en hel dag på McDonald's är det extra härligt att lyssna på musik, så man kan glömma bort de där hemska låtarna som spelas k o n s t a n t (måste bränna en ny skiva åt Donken - muy importante!) Den där Malena Ernmans  La Voix får mig att rysa och må riktigt illa, sedan är det en svensk jävla äckelbalad och det är riktigt plågsamt att få den på minnet "Så vill stjärnorna, så vill gudarnaaa.." Men shut the fuck up god damnit!!!

Men så finns det en låt som faktiskt är riktigt bra bland de där hemska. Har tänkt att söka upp den flera gånger, men glömt. Men nu så;

Tinchy Stryder feat. Taio Cruz - Take Me Back


Den här låten är grym när man ska moppa lobbyn! Man liksom dansar runt med den och tänker inte lika mycket på hur jävla svettig man är och hur mycket man vill hem. Den är även mycket användbar när man står i kassan och man har dryga gäster som man inte orkar lyssna på. Då kan man hämta lite energi från låten medan man låter fingrarna trycka in beställningarna och de automatiska fraserna "Dricka? Plusmeny? Nöjd så? Äta här?" maler ur munnen på en.

Fan vad jag blev sugen på att gå ut och dansa! Jenny for god sake! Vi måste bestämma en helg nu. Dance cravings. Vi måste boka in en kväll i Sundsvall också, yeah! Shake som ass, det är vad jag vill göra.

På tal om jobb förresten, dagens 16-21 pass gick okey. Det var en hel del, eller okej, det var en jävla massa folk. Och den sista timmen stod jag i köket och blev sjukt svettig, hähä. Annars har jag hört en miljon gånger att jag är lik Liv Tyler. Olivia har blivit O Liv i a, get it? ;) Jenny som började det hela.



Sunshine (for a while).

Det regnade när jag åkte till stallet, men under min ridtur tittade solen fram en liten stund! Hade tänkt att rida på ridbanan, men den var dyngsur så vi tog en sväng längs vägen och gjorde ett dressyrpass av det :) Wille lyssnade fint och han blev riktigt fin! Han har ju inte gått sen i måndags då jag red honom senast, så jag trodde att han skulle vara lite tjohoo, men det var han inte. Travade och galopperade en hel del, tyckte att han kunde få röra lite på sig då han som sagt inte gått så mycket. Härligt!

I morse ringde jag till vårdcentralen och på onsdag ska doktorn ringa upp mig angående röntgen. På stan har jag inte varit, har inte hittat motorn till det :p Men det spelar ingen roll, åker vi till Birsta imorgon kan jag köpa allt där istället. Och åker vi inte kan jag gå på stan imorgon :) Har ringt till skolan också, men hon som jag ska prata med var upptagen för tillfället, tänkte testa ringa om en halvtimme. Jaoow.

Annars sitter jag bara och väntar in dagens work, 16-21. Soft! Tänkte väl försöka stoppa i mig något, om jag ids.

Haha, jag måste berätta vad Prada gjorde i förrgår... Vi har alltid toalocket stängt och hon brukar hoppa upp på det. Men i förrgår hade jag städat toaletten och lämnat det öppet och helt plötsligt (men inte oväntat) så hör vi ett plums och ett jäkla liv när hon hoppade ur och sprang iväg. Fresh, haha! Fångade henne och så duschade jag och Dado av henne, ojoj vad rädd hon var då :p Hennes klor stod rakt ut och hon var som förstenad. Torkade henne med en handduk och sedan dess har jag inte sett henne på toalocket en enda gång :p Knäppis!

Wieeeiwhooweeewiiiiieiieoo! (Slutet av MJ - Beat It gitarrsolo). Höhö.


Trallalaaa.


Grr...

Orkade aldrig kliva upp i morse och rida, haha! Så det blev en kvällstur till stallet och jag red Lemon på banan. Kunde inte låta bli att ta några språng på några hinder som stod uppställda, åh vad kul det var! Längesedan jag hoppade nu. Några bilder blev det dock inte, igår spöregnade det och ikväll var det ju mörkt. Men men, jag ar ju några i alla fall :)

Dagens arbetspass SÖG KUK bokstavligt talat. Jag blir sällan så arg så att jag vill skrika, men... En viss person har gett mig pikar och skit hela jävla dan. So pissed.

Nu är jag assugen på att shoppa kläder. Ska nog till Birsta på lördag! Wiie. Ska på Hööks och köpa ridvantar, ridstrumpor och ridbyxor. Och så kolla på en hjälm (har mammas nu eftersom min blev stulen) också, men jag kanske köper det senare. Och sen vill jag gå i massa affärer och uppdatera min garderob lite, vad jag nu ska ha kläderna till. Jag menar, McDonald's kläder är ju det enda jag har på mig i princip, förutom pyjamasen. Kanske ska köpa en ny pyjamas då? ;)

Imorgon jobbar jag 16-21 och innan jag börjar ska jag på stan, rida och ringa lite samtal. Jaowpp.

Nattih.

Hoppla.

Det blev ingen ridning, det började liksom att spöregna lagom tills jag slutat jobba. Åkte runt med Dado och Pontus till diverse bilställen. För jag har väl berättat att Dado köpt en bil!? Eller det kanske jag inte alls har gjort :p Men det har han i alla fall, i förrgår. Han, pappa och jag åkte mot Sundsvall och när pappa provkörde trodde jag att vi skulle dö. Helt ärligt, jag har aldrig tänkt så mycket på vad som händer om det skulle säga pang. Mycket läskigt. Men jag överlevde och bilen blev Dados! En Saab 9000, brum brum!

Men back to hästsnacket. Ingen ridning, nej. Men jag åkte ut och pysslade om Lemon, som var så söt så :) Imorgon tänker jag rida vilket väder det än är. Ska åka ut på morgonen innan jag börjar jobba (börjar 11). Tänkte först rida efter, men det skulle vara skönt att bara få komma hem när jag slutar 18:30. Laga mat och slappa och inte behöva göra något. Så blir det, yupp.

Dagens pass, 10:30-15:00 var hur jävla segt som helst. Benen höll på att vika sig hela tiden och jag drabbades av gäspsjukan. Jag tror, eller jag vet, att det har något att göra med en viss person.

Nu ska jag ta och lägga mig, så jag orkar upp till stallet imorgon :)


Bild från förra sommarn. Blondie!

Natt.

It doesn't mather what I do or what I say.
You always make me feel this way.

Gör ett nytt försök till att hamna i sängen.

Lemon!

Dagens 11-19:30 pass tog nästan död på mig. Alltså seriöst, jag förstår inte hur en människa kan dra ur mig så jävla mycket energi genom att bara visa sig! URK. Tur att jag hade Jenny att fördriva tiden med :p

När jag äääntligen hade slutat fräshade jag till mig och drog till Idahoo som fyller 19 år idag! Wihoo :) Käkade lite tårta och hade kul åt ankan Sigurt (eller Seagurt ;). Det var myshhee trevlish. Åkte hem vid nio och var mycket hunrig, men eftersom jag inte orkade laga något avancerat så blev det makaroner med svartpeppar och ketchup! Haha :p

Imorgon jobbar jag igen, 10:30-15, kanske till 16. Efter det ska jag åka ut till LEMON! Ska rida antingen på banan eller ut, får se vad vi är på för humör! Var jättelängesedan jag hälsade på henne... Och snart flyttar hon :( Det måste vara fint väder, då ska jag ta några fina bilder på henne! Ska även dit på torsdag också :)

I morse åkte jag ut till stallet till 07:45 ungefär, solen lyste genom ett härligt dis och gräset var vått. Det kändes så friskt! Red Wille på banan och det gick verkligen jättebra! Trodde att han skulle vara lite jobbig då han inte gått så mycket de senaste dagarna, men icke! Jobbade med att korta och länga steg i skritt och trav och traven blev riktigt härlig ^^ I galoppen lät jag honom galoppera på lite, kul tyckte han :) När jag var klar kom hovslagaren och medans han skodde Manne fixade jag klart med Wille och sedan var det hans tur. Stod och höll i honom hela tiden och han skötte sig mycket bra, blev dock lite rastlös och otålig mot slutet och gav mig ett litet tjuvnyp i axeln :p Haha. Sedan fick jag skynda hem och göra mig redo för jobb, som sagt.

Nu tänkte jag faktiskt ta och lägga mig. Jag insåg när jag var i stallet i morse att mornarna verkligen är den härligaste tiden på dygnet. Allt känns så orört och nyvaket. Och så är man oftast ensam då också.

Godnatt!

Back to school.

Idag har jag varit på skolan en snabbis. Det kändes lite lustigt, senast jag gick i dom där trapporna var när vi, berusade av glädje, skulle ta studenten. Personen jag sökte fanns dock inte där, såklart, men jag fick ett nummer. (Jag ska alltså läsa upp matte B i höst) Well well. Innan skolturen så var jag på stan med Ida och Micke. Käkade en glass, en Piggelin faktiskt. Gött. Trevligt att träffa Ida, ja och Micke också för den delen :p

Nu ska jag ta och skriva en inköpslista och ta mig till Coop. Det är trist att handla, men mat måste man ju ha.

Tjing. Nu klättrade katten just upp på mina axlar... Knäppis :p

She is my sin.


Trött.

Sov till nästan halv 12 idag, skönt... Men jag vaknade med huvudvärk, inget vidare. Har dessutom ont i ryggen idag :( Drog till stallet men orkade verkligen inte rida, det blev pyssel och ryktning. Han var så jäkla skitig idag :p Men fin blev han!

Börjar jobba om en timme, blee. Det lär inte vara lika lugnt ikväll, det spöregnar inte och ibland brukar det vara rätt mycket att göra på söndagskvällar. Men yeey, det är bara att bita ihop, huvudvärken har minskat i alla fall. Dock inte ryggvärken...

Ska lyssna på en massa goos music nu och ladda upp batterierna!

Död katt.

Det tog över en timme att skjutsa fulla föräldrar. Men de skulle ju ut till golfbanan och det är ju en bit.

Påväg dit ut såg jag något ligga på marken, gissade på en katt. Och ja, när jag körde tillbaka så såg jag att det verkligen var en död katt :'( Stackars, R.I.P. Hoppas att det inte är Smulan! För ägarana har ju sommarstuga där ute... Mip.

Nu måste jag sova, shit. Mina ögon stängs snart ihop... Jobbigt som fan att köra i mörker och dimma, måste blinka konstant så att inte linserna ramlar ur. Blir så när jag måste köra fläkten för att inte rutorna ska imma igen. Asjobbigt...

Sleep tight.

Sjukt lugn kväll.

Ja, det kom inte en enda rush efter 16. Det var ju soft, riktigt nice faktiskt. Man kunde pyssla på med sina saker och vara klar i god tid. Me like, a lot. Har kunnat softa en hel del och det behövdes ikväll.

Trots lite regn så var jag ut till Jenny och red i förmiddags! Det var roligt ^-^ Hennes pojkvän hängde också med, han på Pyla, Jenny på Brider och jag på Twilight. Roligt att rida travare, var ett tag sedan nu! Det blev en hel del skratt och jag undrar hur länge Jenny kommer att påpeka grinden jag och Twilight lyckades förstöra (knäckte tre brädor). Fick hälsa på alla andra djur också, mina favoriter var nog fåren - Doris och Tuva! De var enorma och superfluffiga och hur tama som helst. När man kliade dom på ryggen så blev dom alldeles till sig och betedde sig som hundar. Jag vill ha ett får! Diggade minigrisen Spike också! Även fascinerad över att hönorna var tama, även tuppen. Bara att plocka upp en :p

Här kommer en liten film från ridturen, ursäkta att den är på sne men jag tänkte inte på hur jag höll mobilen när jag filmade... Och visst har jag en snygg hjälm? Fick låna den eftersom jag kom på att jag hade min ute hos Wille...



Nu har Prada fått eld i baken och kutar runt som en... Ja, jag vet inte vad. Jag är ashungrig men har ingen mat. Jag är jättesugen på gröt, men har ingen mjölk (som vanligt). Får ta och bre mig lite knäckebröd (slut på mjukbröd också..). Eller vi kanske har lite fil kvar!? Haha, imorgon måste vi nog handla :p Helst vill jag gå och lägga mig, men jag har lovat mampa att hämta dom från ett 50-årskalas i natt. Känner att det kommer bli dubbelt så jobbigt om jag somnar nu och måste kliva upp om nån timme bara... Så jag stannar uppe. Ska ta lång sovmorgon imorgon! Det var först tänkt att jag och Anna skulle åka in med Wile till ridskolan och hoppa på banan när det var ledigt (fram till 09:00..). Men jag är glad att jag slipper vara i stallet klockan 07:00 imorgonbitti faktiskt, även om det hade varit roligt att hoppa :p Jag ska ju i alla fall rida imorgon, tror jag tar en liten sväng längs vägen bara :)

Well... Stängning imorgon också. Hoppas att det flyter på lika bra som ikväll (det vill säga att alla människor låter bli att gå till Donken).

En gång...

...Vann jag klubbmästerskapet i dressyr på Pigall. Det var ingen bra ritt, han var seeg och usch vad det kändes dåligt. Men det räckte ändå, vi hade ju trots allt bara 3 (om jag minns rätt) att rida mot. Pigallemannen, I miss you. Försöker hitta en bild, men jag har ingen. Undrar om de finns på någon sparad skiva hemma hos mampa? Måste kolla. Har en speciell bild när vi är ute i Wallgrens och hoppar... Fia bygger hinder och har sin brutna arm i mitella och Mia fotar. Pigall hoppar jättehopp och aah... Det var roligt :)



Rosetten... Ska leta upp protokollet någon dag också. Ska titta på alla protokoll, hihi. Tänk bland de första, på Diana och hästarna... Ojojoj, då var jag liten :)

Nu ska jag klä på mig!

Update

Fiaw! Hade inte du en bild på dig & mig plus Stavino och Pigall från den dressyrtävlingen!?

olga



Elin påminde mig i sin kommentar om hur det kan gå när man leker med smink. Vi hade en crazy hoppa-runt-i-huset-kväll och då gick jag lös med en lila ögonskugga. Därmed blev jag den ryska prostituerade Olga.

Ikväll blev det väl ingen Olga direkt. Jag mojsade på med mörk ögonskugga och det blev rätt bra. Fast mest fascinerad är jag över min boll jag fick till! Det ser fasen ut som att jag använt mitt löshår för att få den så stor och fyllig - men nej - det är mitt egna hår *super proud*. Lookii liksom...



Här har vi Olga btw ;)


Nu: Tvätta bort sminket och sedan sova. Är aptrött. Hoppas på att det inte regnar imorgon, för då ska jag ut till Jenny och rida! Annars så stänger jag både imorgon och på söndag, ble. Godnatt.

And Alce, I got your back. No mather what, okay? <3

Wanna be startin' somethin'.

Jag vill... Göra något! Jag har insett att jag har slutat skolan nu och behöver inte plugga för än jag väljer att göra det. Det är nu jag ska leva livet, göra saker jag längtat efter.

Resa står högst upp på listan. Mitt drömresemål har alltid varit Nya Zeeland, där vill jag se Fylke som de bygde till Sagan om Ringen. Och så vill jag vandra och fota fantastiska bilder. Jag vill verkligen åka till Nya Zeeland! Men det finns mer... USA (besöka en riktig ranch och såklart strosa i New York). Afrika (jag vill åka på safari och fota). Irland (jag vill se det fina landskapet, besöka äldre byar och kanske få höra gaeliska. Gaeliska är något jag skulle vilja lära mig!). Australien (jag skulle gärna vilja göra samma roadtrip i som vi "gjorde" i tvåan! Festa, dyka i Stora Barriärrevet och se kängurus). Island (bada i blå lagunen och rida långturer förbi gejsrar på söta, lurviga islandshästar).

Aaahh... Where to begin? Fylla spargrisen?

The First Of Autumn



Den första av höstar som jag känner mig fri. En höst som jag utan tvekan kommer att klara av utan att bli deppad. Låten känns positiv, den lyfter mig framåt i vågor, ibland stora och ibland små. Det kanske bara är jag som slungas med i låten, men lyssna noga!

Nu ska jag gå och vara kreativ med lite smink. Jag älskar att sminka! Fast makeupartist är nog inget för mig. Även om det vore riktigt nice. Lovar bilder om det inte blir pannkaka av allt ;) Blir lätt så om man leker lite fööör mycket.

X-ray

Nu har jag varit och röntgat mig, höhö. Cool maskin. Nästa vecka, tror jag att det var, ska jag till läkaren som då ska ha fått bilderna. EXCITING! Jag hoppas att dom hittar något fel på mig så det finns en anledning till att jag har ont i ryggen..

11:30 börjar jag jobba och stannar där till 21 då jag får gå hem. Kul. Igår gick kortläsaren i driven sönder, det var mindre kul. Resulterade en bilkö på ungefär 10 cars och lite opererande av kassan. När vi, efter drygt 20 minuter, precis hade lyckats fixa det så hade alla bilar utom en dragit :p

Peace.

Har länge, typ hur länge som helst faktiskt, tänkt att skaffa mig en ny design till bloggen. När jag satt mig för att göra det har det liksom varit med inställningen "jag ska ha en assnygg och stilren blogg". Har kanske påbörjat 10 stycken nya headers som bara blivit b-l-ä och så har jag skitit i det.

NOW I KNOW WHY.
Det där assnygga och stilrena jag strävade efter är ju inte jag. Nej, jag är färger och lite huller om buller. Lite knasig, lite skev och ännu mer färger! Nu trivs jag. OHJAH.

Och från och med nu kommer alla inlägg kategoriseras, ska verkligen försöka komma ihåg det :p


datanörden




Som husse och matte då :)

underbart

Igår red jag ut med AnnaF! Det var en jäkla ridtur, kan jag meddela, ett riktigt konditionspass för Wille. Vi galopperade mycket och i slutet av backarna var det galopp, galopp... galopp... g-a-l-o-p-p.... g-a-a-a-l-o-p-p... Ja, ni fattar! Men han tyckte att det var väldigt roligt också, när han fått hämtat andan lite så var han på G igen! :) Vi red en grusväg som går till Älandsbro, men vi vände innan E4an och red, efter en sista galen galopp, in på en väldigt mysig skogsväg. Vi var ute i ungefär 1,5 timme och det var lätt den bästa ridturen hittills på Wille!

Idag åkte jag och Anna till Wille för att fota! Det blev en hel del fina bilder, Anna och Wille är så fina tillsammans :)





När vi var färdiga hoppade jag upp på hans mysiga barbackarygg och vi skrittade till ett badställe en bit bort. Vi ville se om Wille tyckte om att bada! Varken Anna eller jag trodde att han skulle gå i utan protester, då han är ganska kinkig när det gäller vattenpölar. Men se på maken - han gick rakt i!

Efter att både Anna och jag skrittat runt lite i vattnet så tog jag av mig byxorna och tröjan - vi ville se om han ville simma! Det var rätt kallt i vattnet, men det var ju mysigt så det fick gå. Men vi simmade aldrig något, vi kom inte så långt. Men han hade vatten över magen och bara några steg till så hade han behövt simma! Jag slapp i alla fall bli blöt mer än till knäna och det är jag nog glad över. Vi hade ingen handduk med oss :p

Gud så mysigt det var! :D Att bada med hästar är något som alla borde få uppleva! Åh. Nu tänker jag på hästsomrarna i Junsele, hihi.





Jag har lagt upp många fler bilder på min billdagbok - http://rainecolinde.bilddagboken.se. Tittaa!

Hihi, det känns som att jag blivit runt 15 år igen och är en lika stor hästnörd som jag var då. Love it. Jag längtar till nästa gång jag ska rida! Det blir på lördag, då ska jag till Jenny på jobbet och rida hennes hästar :) Och så Wille på söndag! Woho!

Nu ska jag äta kvällsfika. Mackor och O'boy! :D Puss

dom lägger sniglar i maten

Men sniglar, är inte det...? Lou? Alce? Hur kan dom ha sniglar i maten som? Min McFeast var god ändå.

Har en känsla av att det här kommer att bli ett långt inlägg, så jag kanske delar upp det på två. Men vi börjar med i lördags! Eftersom det var Elins sista helg i Härnta så skulle some girls meet up & have som fun. Det var jag, Elin, Louise, Sandra, Sara och Jenny! Vi träffades vid 8 i stadsparken och där hade vi mycket trevligt med lite nötter, russin och dricka. De drack öl och vin, jag drack Ramlösa Skogshallon och var på G! Spelade gitarrsolot i MJ - Beat It på en kubbpinne och hjulade. Yes! När det mörknade "hittade" jag staaarka lampor under träden. När man stod på dom kunde man se ut såhär:


HAHAHAHAHAAH!!!!


Alce&Oliv <3

När det blev för kallt gick vi till Louise, där värmde vi oss och blev rökförgiftade på ballen. Vid 12 gick vi ner mot stan, Elin gick lös och kutade runt och var allmänt kokkooh. Det regnade dessutom, jag fick låna paraflax. Klaad. Nere på stan, efter lite tjena, hej, tjaa åt olika håll, gick vi in på Gennys. Jag insåg att jag glömt min plånbok hemma, men behövde inte legga (är ju ute så ofta så att vakterna känner igen mig... NAAT! ;) men jag hade väl tur. Fick låna 30 spänn av Duracell för det kostade tydligen det att gå in (eeh). När vi kom in ville vi hänga av oss kläderna, men inte fan har dom kvar garderoberna inte... Grr. Så vi fick dansa med våra väskor och jackor helt enkelt. Började med en ring där vi hade sakerna i mitten, men flocken skingrades och då fick man kånka. SUG. Vi blev inte långvariga, utan gick till Minikrogen och då gick himlen lös och det bara störtade ner regn! YEAH. På Minikrogen åt jag russin och sedan bestämde Sara och jag oss för att gå och hämta våra cyklar och cykla hem. De andra stannade kvar. Men det var en rolig kväll :D

OCH ELIN.
I måndags sa jag hejdå till min Alcepalce :'( :'( :'( :'( Fatta!!!!! Hon är nu 800 kilometer ifrån mig. Inte 2 min längre... Inse hur cool hon är, hon bah kom in på Civilekonomprogrammet och bah drog i igår! HON HAR FLYTTAT till Göteborg nu! INSE! Ballt. Jag kommer ner snart så att jag kan liva upp Sven och laga lite mat åt dig (nej, vatten och buljong funkae inte). Och så ska vi festa på Avenyn och smitta Göteborg med lite Alce&Oliv. Vi behövs nog överallt för att sprida lite.. Ja, lite av oss! Men hur långt Älgen än är ifrån mig så kommer det alltid att vara YOU&ME honeeey. YOU KNOW! Puss <3


Så ska det vara ^^

End of part one. Men innan nästa update måste jag ÄTA. Har fan inte varit såhär hungrig på länge :p

barbacka

Har precis kommit hem från stallet! Är svettig som en... Ja, något. Blir så när man cyklar ;P

Red Wille och tänkte att det skulle vara roligt att rida barbacka, har liksom alltid tyckt om det. Speciellt att flänga fram i full galopp :p Hade först bara tänkt att skritta, eftersom han gått rätt hårt de senaste dagarna. Men jag kunde inte låta bli att trava och galoppera lite när han var så lugn och fin :) Och det gick super! Vädligt bekväm barbacka, fick inte ont alls. Dock kommer jag nog att få lite träningsvärk eftersom det krävs lite teknik att sitta stadigt ;p

Nu ska jag fräsha till mig lite och bege mig på staada.

Toodels.

listah

1. Hur gammal är du om fem år? 24 :o
2. Vem var den sista du träffade? Dom på jobbet ^^
3. Hur lång är du? 183,3 cm ;)
4. Vilken var den senaste film du sett? Stolthet & Fördom.
5. Vem ringde du senast? Anna F.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Anna L "Ja det gör det nog :)"
7. Vad är dagens planer? Äta gott och se på en bra film.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms, fast ibland är det smidigare att ringa :p
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta!
10. När såg du senast din mamma? Igår :)
11. Vilken ögonfärg har du? Blåa.
12. När vaknade du idag? 09:30 ungefär, fast katten höll mig vaken en stund runt 8.
13. Har du någon gång hittat en katt? Nääe?
14. Vilken är din favoritplats? Åh, svårt att säga. Men jag tycker verkligen om att vara i våran stuga och hos farmor och farfar.
15. Vilken plats föredrar du minst? Hm, det vet jag inte :p
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Det får vi se, jag har faktiskt ingen aning!
17. Vad skrämde dig som barn? Ormar, spindlar och en rädsla för att bli övergiven.
18. Vem fick dig att skratta senast? Det måste ha varit Hanif på jobbet, som lurade Jenny att hon beställt 5 McChicken och la 5 tomma McChicken lådor i skåpet ;P
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? För ung tror jag väl inte, men jag har inga i alla fall :p
20. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar Sony Vayo :)
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Nakenfis!
22. Hur många kuddar har du i sängen? Med Dados inräknat är det 4, men jag använder oftast bara en av mina två.
23. Hur många landskap har du bott i? Ett, i Ångermanland :p
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Jopp, once.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Socks.
26. Är du social? Jao.
27. Vilken är din favoritglass? Magnum Mandel!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Åh, köpa min drömbil (haha) och resa!
29. Tycker du om kinamat? Ja :D
30. Tycker du om kaffe? Det är inte gott att dricka, men det luktar wonderfull!
31. Vad dricker du till frukost? Mjölk, te, juice eller O'boy.
32. Sover du på någon särskild sida? Somnar oftast på mage, men vrider på mig under natten.
33. Kan du spela poker? Njaee... Har väl kört utslagspoker någon gång, men jag fattar inte så mycket.
34. Tycker du om att mysa? Jaa!
35. Är du en beroendemänniska? Med vissa saker kanske.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jag känner inte personen, men vet vem han är i alla fall :p
37. Vill du ha barn? Ja!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och så lite spanska då.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nopp.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet!
41. Vad spenderar du helst pengar på? Nu försöker jag bara spara, men annars är det kläder och lite sånt :)
42. Äger du dyra smycken? Njae, jag har ett Tomas Sabo armband och det är väl kanske det dyraste.
43. Har du någon gång testat narkotika? Noo.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Vatten tror jag :p
45. Vem är den roligaste människan du känner? Åh, hard one! Vet inte faktiskt.
46. Välj ett ärr på din kropp? Genom mitt vänstra ögonbryn, en incident mellan mig och ett nattduksbord när jag var liten...
47. Vad har du för ringsignal? MGMT - Kids (måste byta, blir lika rädd varje gång, då jag klippt den vid refrängen och den börjar så högt!).
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Vet inte om mamma sparat något?
49. Flirtar du mycket? Nääe, inte nu i alla fall. Innan jag blev tillsammans med Dado kanske :p
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Jag har ingen profilbild just nu, vet inte varför!
51. Kan du byta olja på bilen? Jag har aldrig gjort det, men nog kan jag allt.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nix.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Strecklästa alla Harry Potter böcker.
54. Läser du dagstidningen? Har den inte, men brukar göra det på jobbet ibland.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nope.
56. Dansar du i bilen? Haha, ibland kanske.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? 104,4 Mix Megapooool.
 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Affären Åhléns till en undrande turist på jobbet.
59. När var du i kyrkan senast? När mormor begravdes i vinter/våras.
60. Vilka personer utmanar du? De som pallar.. :p

choose one

Anna Olivia Månsson.

Olle, Oliv, Ålli, Ollie, Marilyn Moose, Oliven, Piven, Ollibolli, Olivenpiven, Pivis, Poliven, Bolivia, Boliven, Burk, Hallonpaj, Rainecolinde, Ufo, Mongo, Via, Ololivovia.

Vem är jag för dig liksom!?

UPPDATE.

Cp, Bajshuvud, Bajsunge, Hästloveeer, Pucko.

full galopp


Hon ser typ... Galen ut :p

Jag har varit ute på en jäkligt härlig ridtur idag! Red tillsammans med Anna och Dexter, hon fick guida mig lite bland ridvägarna på andra sidan stora vägen. Vi hamnade i alla fall i elljusspåret och efter en stunds ridande var vi tydligen nästan vid Björnes Backar!? Ascoolt tyckte jag :p Vi galopperade jättemycket och Wille gillade det, han fick verkligen springa av sig om man säger så! Och att få susa fram i med en sådan kraft i skräckblandad förtjusning gjorde mig glad och upprymd! Det är alltid spännande att låta hästarna springa lite snabbare, man lättar lite extra för att öka farten, men får man verkligen stopp sedan? ;) Ojah, han lyssnade så otroligt bra på förhållningarna, blev förvånad faktiskt.

Måste bara berätta när vi skulle över stora vägen (har inte ridit över där tidigare). Har inte ridit mycket i trafik med honom och jag vet att han inte är riktigt hundra, men det kom skönt nog inga bilar så jag manade på honom över vägen. Men näe, hästen skulle gå i sidled och jag fattade inte varför. Kickade på honom, för jag ville inte stå så länge vid vägkanten i fall det skulle komma en bil. Men så fattade jag varför han inte gick rakt fram! Det var de feta vita stoppstrecket på vägen som han var rädd för! Haha, så vi sicksackade fram och gick nästan ner i diket för att undvika de hemska strecken... Hade det inte varit risk för att bilar hade kommit i full fart hade jag sett till att han gått över strecken, men nu ville jag helst att vi skulle hamna i säkerhet på andra sidan :p På vägen hem satt jag av innan stora vägen och ledde över honom, då var dom inte riktigt så farliga... Men han var fortfarande misstänksam :p

Jag älskar att cykla! Det är så jäkla skönt. Har cyklat ut till Wille (som står i Näs) ett par, tre gånger nu och det är liksom... Avkopplande. Det är inte långt heller, tar kanske 15 min att cykla. Och när man kommit förbi Björnes Backar så är det härlig asfalt som man rullar bra på ^^ Och så är jag glad att min bike är fixaad!

Förutom att rida så har jag även jobbat 11-17 idag. Segt som fan, men det går ju. Och när jag kom hem från stallet så kom mampa, Oskar och hans flickvän Erika hit och hälsade på katten. Mamma har ju träffat henne, men då var hon så skygg :p

Imorgo blir det också jobb. 11-19 om jag minns rätt. Yeää......

Puss

nattpromenad

Vid halv 11 gick Dado och jag ut på en promenad! Vi gick först ner till Donken och tog en varsin milkshake, sedan gick vi runt Nattviken. När vi kommit runt tänkte vi gå ett varv till, men när vi kom till torget så orkade vi inte längre ;p Nu har jag duschat av mig lite och borstat tänderna. Ögonen går i kors snart, så det blir sovdags nu! Tänkte lyssna på lite musik och gosa med Prada (och Dado såklart!). Prada är så söt, hon sover med oss hela nätterna och på morgonen är hon såå gosig ^^

God Natt!

tisdag

Har nyligen kommit hem från Wille, där jag red en sväng på banan. Det blåste mycket och jag tror inte att Wille gått sen i lördags så han var hyffsat på tårna... Vi skrittade och jag gjorde mycket halter, halvhalter och lite bakdelsvändningar. Sedan körde vi trav i nedsittning, han flamsade lite men var riktigt fin emellanåt :)

Nu sittet jag och dricker Ramlösa Blåbär, hur gott som helst ^^ Tänkte ta och städa, men som vanligt så lockar det aldrig :p Dock så behöver jag inte plocka undan i hela lägenheten innan jag kan börja damtorka osv, för det gjorde Dado igår medans jag diskade. Det är ju bra i alla fall. Hade även tänkt att gå ner på stan och byta klösbrädan mot en klösstople istället (vill inte borra hål) samt köpa avmaskningsmedel. Men just nu känner jag inte för att fräsha till mig för en tripp till staden.

Läste ut HP imorse. Den sista boken var nog den bästa av dem alla. MEN JAG VILL INTE ATT DET SKA VARA SLUT! Buhu.

Mjeoooww.

sen middag

Ja, för ungefär en timme sedan satte vi oss och åt. Det blir så ibland :p Testade att göra köttfärslimpa, första gången för moii. Till det kokt potatis, gräddsås (pulver..) och lingonsylt! Det blev faktiskt gott ^^

Jobbat idag, inte lika varmt som i helgen tack och lov. 12-17, sedan gick jag hem och läste HP. Kan inte sluta, det är så spännande nu. Samtidigt vill jag inte att boken ska ta slut (det är sista boken), för då tar ju allt... Slut! Jag har ungefär 150 sidor kvar och jag vill mala allt ikväll, men samtidigt vill jag dra ut på det... Har ju sträckläst alla 7 böcker och jag börjar bli lite... Hm... Konstig? För någon natt sedan drömde jag en så sjukt verklig dröm. Jag var Harry och Voldemort jagade mig. När jag varknade var jag helt säker på att det verkligen hade hänt, så jag tänkte "Nu måste jag akta mig för Voldemort!!!". Haha, sinnes. Snart plockar jag väl upp pinnar från marken och försöker förhäxa folk...

Imorgon är jag ledig! Då ska jag rida Wille, städa och kanske tvätta lite. Vet inte vad jag ska hitta på med Wille, vi får se vad jag är på för humör ^^ Jag hoppas faktiskt att det inte är så jäkla varmt, så vi inte behöver svettas ihjäl.

Dado, du är snygg som fan. Jag älskar dig!

"Top quality för 17 kr!!!"

kära cykel

Igår innan jag började jobba skulle jag försöka fixa min cykel, som varit trasig ett tag. Det är växelvajern som har släppt och trasslat in sig lite. Jag låste upp cykeln och ställde den upp och ner, så att jag skulle komma åt lättare, men då rann det ut en svart vätska som såg ut som typ vatten och olja - RAKT PÅ MINA VITA, FINASTE & SKÖNASTE TYGSKOR! Jag blev pissed som fan och ställde tillbaka cykeln och gick till jobbet. Efter jobbet tog jag mammas cykel till Erika, där jag, hon, Lisa och Lotten grillade och lekte kurragömma med dunk (som var bland det roligaste jag gjort på länge! :D). Jag var hemma klockan 01:00 och kastade en liten mördande blick på min cykel som förstört mina skor.

I morse när jag skulle gå till jobbet så såg jag ett glappande hål... Där min cykel brukar stå... DEN VAR BORTA! Och jag insåg att jag glömt att låsa den igen när jag blev så arg på den. Jaaaahaa, tänkte jag och gick till jobbet med en irriterande känsla. Den har liksom stått där i fleera månader och just den natten den råkar vara olåst så försvinner den!! Och det måste ju ha hänt nångång mellan 01-10, tänk om jag kommit senare hem från Erika och stött på tjuven!?

Arrgh. Ikväll gick jag och Dado till mampa och fikade. Rakade även skallen på Dado, så nu har jag en ny pojkvän! Haha! När vi gick hemmåt så tänkte vi att vi kunde ta en sväng och kolla efter cykeln, det kändes ju som att det bara var en stöld för att ta sig någonstans lite snabbare. Tjuven hade väl kanske slängt åt sidan när han/hon inte behövde den längre. Vi gick ner mot stan och varje cykel jag såg verkade forma sig till min cykel i mina ögon, haha. Dado kom på att vid Hemköp stod det ju alltid en massa cyklar, så vi gick dit.

Och vad står inte där, om inte min cykel!? Olåst och med nyckeln i, uppställd på stödet prydligt och fint.
Så vi kom nyligen hem med min cykel, hihi! Den är ju fortfarande trasig (kan bara cykla på 3ans växel), men LÅST.

Jag är glad nu! Kan till och med förlåta cykeln för att den förstörde mina skor! PUSS!

Nu - dusch!


vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarmt

Fy farao vilken varm och klibbig dag på jobbet det har varit! PUST, liksom. Och så gick jag hem i mina långa svarta arbetsbrallor, smälte bort hela jag. Sitter just nu och försöker svalna lite innan jag ska åka ut till stallet och rida Wille. Ska ta en tur med mycket galopp, hoppas att han är snäll och fin. Tänkte testa en ny väg, eller ny för mig i alla fall, vet inte om han gått där :) Men det går nog bra! Funderar nästan på att rida i shorts, även om stiglädren nyps. Får se hur jag gör :p Mina ridbyxor är liksom snortajta och nu är jag klibbig och svullen så det känns inte så lockande... Attans att mina andra byxor är trasiga.

Lilltjejen här låg och sov när jag kom hem, nu går hon omkring och jagar sin egna skugga och svans. Tror att hon är leksugen, så innan jag åker ska vi leka lite :D

Pwwueh.

tihi





Hur söt är hon inte!? Hon sov hela natten bredvid min kudde, hihi. Dock lite blyg ännu, men hon har gjort stora framsteg sen hon kom igårkväll. Sötnosa :)

Nu ska jag till jobbet!

prada

Idag har jag köpt en Prada! Visar bilder imorgon :D

Nu ska jag sova, är jättetrött.

men segt då

Ikväll har jag haft ett såntdär arbetspass då man bara vill säga upp sig och skita i allt vad McDonald's heter. Det hände inget speciellt och det mesta gick väl bra, med andra ord en ganska vanlig kväll. Men ändå var det extra jobbigt ikväll, eftersom det enda jag tänkte på var att jag ville gå därifrån :p Jaja, nästa pass kommer antagligen att kännas... Precis som vanligt.

Btw. Jag hatar att moppa lobbygolvet! Det är nog det tråkigaste man kan göra på McDonald's. Man svettas som en gris och det är jobbigt i ryggen. BLE!

Tur att något roligt hände under dagen i alla fall, jag var ju ute och red Wille :) Vi red ut i skogen och han var till en början lugn, men blev piggare och piggare! Hihi. På fredag ska jag rida igen :D Och då ska jag testa en ny väg som jag spanade in med bil under helgen.

Näee, nu ska jag käka upp min skål med Havrefras och sedan sova! Imorgon väntar spännande saker.


jobbe on

Sitter här i min jobbuniform och ska snart traska ner. Stänger ikväll, skönt nog så har vi gått back to normal och har numera bara öppet till 23. Det betyder att jag borde komma hem ungefär 12 och inte 01 som jag gjort hela sommarn :p

Imorgon är jag ledig, om jag läste rätt på schemat. Soft, ledig hela helgen, jobbar idag och ledig imorgon igen.

Hajdåå!

mayer



I love this.

what's happening, liksom?

Känns som att väntar på att något ska hända. Jag tar inte vara på dagarna som jag borde göra, fortsätter att vänta. Inser liksom inte att det händer här och nu och det är jag som måste sparka mig själv i baken och inte ligga inne en hel dag bara för att jag är slö. Speciellt inte de dagar med fint väder, de är ju väldigt sällsynta den här sommaren...

Jag antar att jag, hmm, "är" såhär för att jag inte vet vad som kommer att hända. Liksom, jag har jobb på McDonald's, men efter september lär det inte bli många timmar... Måste ha ett nytt jobb, kikar lite men det är ju så svårt. Vet bara en sak jag ska göra i höst och det är att läsa upp matte B. Det har jag svurit på att göra, så jag slipper tänka på det senare.

Jag vill resa. Se världen! Tänk vad coolt att bara backpacka, eller tänk typ att ta sitt pick och pack och se var man hamnar? Härnösand någonstans i mitt hjärta, ja, men när jag gick på stan idag suckade jag när jag redan kom ner och ville hem igen. Finns inget att se. Men ändå har jag det så skönt i lägenheten tillsammans med min gobbi. Känner inte att jag måste fly fortare än kvickt.

Ähh, nästa år då jävlar. Då har jag sparat ihop till en nice resa och jag ska krama ur varenda droppe av den. 2010, det kommer att bli mitt äventyrsår. Helt klart.

Tillsvidare ska jag äventyra ner i tvättstugan och hänga tvätt och sånt. Astråkigt, men vem vill gå med skitiga kläder?

let it rock


Lil Wayne - Let It Rock

Dado och jag gick på en promenix runt Nattviken ikväll. Det var lite kyligt i början, men när vi fått upp värmen så funkade det fint! Fortsatte upp till mampa för att hämta en ljusslinga vi ska testa att ha under soffan. Dado har satt dit den nu, ser rätt coolt ut. Den kan både blinka och fada, men jag föredrar när den bara lyser. Man blir liksom lite kokooo när den blinkar O.o

Nu sitter jag och lyssnar på musik, me like. Lil Wayne - Let It Rock. För att ta en break med mitt Michael Jackson lyssnande. Är typ den enda musiken jag har lyssnat på de senaste veckorna.

Yeaow! Imorgon ska jag och mamma plocka blåbär och hallon! Mumsiih.

Näe, ska ta och komma i säng nu. Först ska jag kolla min navelpiecring, den har inte mått så bra den senaste veckan :S Badade den i koksaltlösning och opererade lite, sedan satte jag på ett plastplåster för att hålla skit ute. Hoppas att den ser bättre ut nu, för det är liksom inte så kul. Dessutom har den börjat göra ont och det har den aldrig gjort förut.

Tjoobree.

helgen



Idag fick Dado följa med till stallet! Efter vi red i Västanå så har han velat prova styra själv och sånt, inte bara rida på en stig. Först red jag Wille en stund, han kändes väldigt fin idag! Han var lyhörd och känslig för alla hjälper och jag fick en "aha-känsla". Wille har ju en väldigt lång man och tyglarna trasslar lätt in sig när man rider, så då fick det bli en inbakad fläta. Inte så välgjord, men jag tycker att de är fina :)



När Dado skulle sitta upp så hade han lite svårt för att få Wille att skritta. Han gick bara när jag gick framför honom, svängde när jag svängde och ja... :P Haha, men tillslut så kunde Dado få honom att skritta på volten själv, även om det kanske blev ett stopp någon gång ibland. Wille var i alla fall snäll!




När vi var klara i stallet åke vi till Stallarna och fikade ^^ Blev proppmätt på Gifflar och Balerina Choko. Vi satt på klipporna och det var riktigt mysigt, men efter ett tag så sa våra rumpor aj. Då åkte vi hem och skruvade upp den sista hyllan! Hela dagen igår så satte vi upp tavlor och hyllor - finally! Fast det var mest Dado som fixade :p Igår var jag så jävla trött alltså. Eller ja, det var jag väl idag också. När vi skruvat upp hyllan var klockan ungefär 4 och då la vi oss och sov i nästan 3 timmar! Jisses. Kommer inte kunna sova ikväll!

Imorgon är jag också ledig! Härligt. Ska handla, tvätta och kanske damtorka lite. Och kanske leka med Alcepalce. Ska ta en sväng på stan också, för jag har en mycket kär vän som fyller år på tisdag :) Men alldeles egna Lurk.

Mjaow!

RSS 2.0