Äntligen.

Har precis kommit hem efter en plågsamt lång bilresa... Nio timmar dit och nio timmar hem, kan säga att min röv inte finns längre. Och mina ben är som krokar, lika så ryggen. Yeah!

Vi har haft det trevligt i alla fall, men hemma är nog bäst. Fast jobbigt också. Kylskåpet är tomt, resväskan behöver packas upp, räkningar behöver betalas och imorgon är det jobb igen. Men that's life, that's life. Skönast av allt är att få duscha hur länge och hur varmt man vill - eftersom hela familjen, Dado, moster & morbror inklusive två hundar var där kunde inte alla bo hos momma & morfar bodde vi på ett ställe som hade en liter varmvatten, typ. Asjobbigt!!

Well, jag är så leeess nu så jag pallar inte skriva. Har lite bilder som jag lägger in imorgon kanske.

Måste bara skriva att jag saknar Prada kissemissen! Hon har haft det super hos Fia i alla fall och båda kissarna har lekt lite till och med ^^ Vi ska hämta henne imorgon när jag slutat jobba klockan 8, Fia stänger idag och så jobbar jag hela dagen imorgon... Typiskt!

Hur har eran jul varit? ^^

Misselös.

Hemma efter en lugn och skön stängning med Fia och Ida ^^

Klockan 05:00 åker vi iväg, jag har inte packat än.. Hoho! Hann inte göra det idag, har varit upptagen med annat. Som att lämna Pradamissen till Fia! Gud vad hon och Minna (Fias katt) fräste och morrade... Men Prada var väldigt avslappnad och gick runt och lekte,  det trodde jag inte! Vi försökte få dom att släppa morrningarna men det gick inte så bra ;) Men det kanske blir bättre om någon dag! Tror i alla fall att hon kommer trivas, garanterat :)

Känns jättekonstigt att inte ha någon katt hemma just nu! Tänk vad snabbt man vänjer sig!

Kommer i alla fall inte ha med mig någon dator och har antagligen ingen tillgång till det i Karlstad heller. Så vi ses på söndag ^^

GOD JUL!


Lilla julafton.



Ikväll har vi varit hos mamma och pappa! Frida och Tommy var där en stund innan de drog vidare mot Umeå, förstår inte hur de orkar köra dit upp i det här vädret... Men det var kul att träffa knaskusin igen :) Strax efter att de åkt kom ELIN! Åh, min lilla nissa. Kändes som en evighet sedan jag träffade henne senast, men det var ju när jag var i Göteborg för några veckor sedan bara. Well, hon fick dela ut lite julklappar! Jag fick en kavel, två asbra bunkar (verkar som att mamma vill att jag ska baka?) men det bästa av allt - Mina glasögon! Har ju dom på avbetalning och betalar 500 kronor i månaden, men nu slipper jag det. Wiie :D Dado och jag fick lite pengar att göra något kul för också, det ska vi ta och göra!

Lite bilder innan kameran dog...


Pappa i Dados mössa ;)

Elin var tomte ^^

Dado med paket som innehöll...

..En perfekt mössa för min lilla invandrare ;)

Mampa.

Orre!

Hihi.

Julfika med glögg, lussebullar och pepparkakor!

Självklart måste jag åka med Elin i bilen, det var ju för fasiken första gången hon körde sen hon tog körkortet!! Vi cruisade runt stan innan vi for hem igen ^^ Så stolt över att du firrade det, Elin! :D

Nu ska jag ta en nattmacka och kanske se på en film... Imorgon måste jag upp tidigt och börja packa och greja. Har tvättid 11-15 och så ska jag träffa Fia under dagen och ha kattmöte. Innebär att vi lämnar Prada imorgon, mip! Hoppas att hon inte tycker att det är för jobbigt och att det går bra. Blir så nojig :S Funderar på om hon kanske skulle tycka att det är skönare att vara här hemma ändå... Fast då blir hon så ensam och det är också jobbigt. Åh, vad svårt! Men blir hon jättejobbig så får väl Fia köra hem henne igen. Jaja, jag oroar mig säkert i onödan :)

Klockan 16 börjar jag jobba och stänger... 05:00 lämnar vi Härnösand och far mot Karlstad! Tror inte att jag har någon möjlighet att sitta vid datorn de dagarna jag är borta, men det är faktiskt skönt!

Tjing!

Ny!



Jag kan posa jag. Hur mysig tröja som helst i alla fall!

Golden Pink.



Har varit på stan idag. Svettades nästan ihjäl i min fluffjacka, pjuw. Köpte en deo (yeah!), en ny mascara (min har blivit så torr) och en lång stickat tröja med en stooor krage från H&M! Smet förbi AF och fick stå i kö i en miljon år tills jag kom fram. Ska dit den 8e och då ska jag ta med mig betyg osv ^^

Min kära kusin Frida och hennes kompis Tommy är påväg till Umeå och de ska mellanlanda hemma hos mampa! Vi ska väl gå dit om en stund, ska ju ha lilla julafton också. Och ELIN kommer ju! ÅH :D

Well, nu ska jag byta om till min nya tröja tror jag ^^

Soft.

Har bytt med Sandra, så jag jobbar inte imorgon. Istället öppnar jag den 29e. Känns bra att inte jobba imorgon, är så leeeeee... Imorgon ska jag bona om mig själv lite! Gå en promenad innan frukost (som måste gås mot Coop eftersom jag vill, eller måste, ha mjölk i min gröt), gå på stan och köpa lösnaglar (jag vill ju vara julfin!), börja packa och kolla om det finns en ledig tvättitd (insåg igår att vi ska ju åka bort, vore bra med lite rena kläder!), duscha och packa in håret och sedan smörja in mig med lyxkräm... Ja, pyssla på i lugn och ro! Och under kvällen ska vi till mamma och pappa och ha lilla julafton, Elin kommer att delta på den också! För hon kommer hem imorgon! <3

Well, Godnatt!

Fjärde advent.



Synd att katten ska svansa omkring så att jag inte kan ha ljusen tända :P

Det är storm inne. Tur att jag ska stå inne 9 av dagens timmar idag, tur, tur...

Bah.

Mjau.


Cool cat.

Har inte så mycket att skriva just nu... Ida var i alla fall här ikväll och vi såg Poseidon, en mycket spännande film! Vi funderade på att gå ut en sväng, men det kändes som en jätteansträngning att duscha, klä på sig, sminka sig och fixa håret :P Vi får ta det en annan gång helt enkelt.

Dagens pass gick bra, det vällde in en miljon människor ett tag men det gick ju bra. Slutade 4 och gick med tunga steg hemmåt, visste ju hur mycket disk och städning som väntade. Men så hade Dado diskat, damtorkat och höll på att dammsuga när jag kom!! Åh, vad glad jag blev då. Jag gjorde toaletten (typiskt McDonald's-uttryck :P) och torkade under diskbänken, skönt att få bidra med lite i alla fall :) Love you, honey!

Imorgon väntar ett trevligt pass, 12-21. På måndag 11:45-21. På tisdag 16-stängning. Runt klockan 05:00 på onsdag åker vi till Karlstad. Gissar på att jag kommer sova rätt mycket i bilen... Skulle egentligen ha öppnat på tisdag, men N ville byta så jag gjorde det. Och idag sa mamma att vi skulle ha "Lilla julafton" på tisdag så vi slipper ta med paket till Karlstad (som hon sa att vi inte skulle köpa, hallå?!).. Den missar ju jag, om dom inte orkar ta det på måndag kväll när jag slutar? Jaja, nu ska jag inte förvirra er. Hoho.

Ska dra mig mot sängen nu I think...

Godnatt!

Tjött.

Såg Saw VI när jag kom hem från jobbet inatt, därfö var det lite jobbigt att kliva upp idag. Om lite mer än en timme börjar jag jobba och jag har precis ättit en stor tallrik med risgrynsgröt! Så gott ^^ Jobbar bara till 16 skönt nog och sedan ska jag hem och städa. Det ser förjävligt ut här just nu... Blöö.

Annars har jag inget roligt att skriva... Blöder näsblod, det är ju kul. Kanske en biverkning av Saw-filmerna? Moahaha.. Tur att jag får behålla mina inälvor och armar i alla fall.

Ser ut att vara lika svinigt kallt idag också, wiie.

Blabla.

Då var man snart på väg till jobbet då. Ett stängningspass väntar, har en känsla av att det kommer bli jobbigt. Det kommer säkert en buss med 40 pers vid 10. Eller något.

Frös förresten inte fast på Nybron! Både jag och Dado har hittat en varsin julklapp nu, känns bra. Arbetsförmedlingen fick vi hoppa över eftersom jag glömde mina betyg *KLANT*.

Annars så...

Önskar att jag inte jobbade på söndag, Sandra frågade om jag ville komma på julfika. Men näe, 12-20 ska jag hänga på Donken så det kan jag ju glömma :( Fast sötungen sa att hon skulle bjuda mig på fika någon annan gång, hihi. Kan inte fatta att det är julafton på onsdag! Hjälp. Vad snabbt tiden går. Det som är sorgligt är att det inte känns speciellt längre. Skulle gärna vilja vara liten och få längta... Man behövde bara vara helt enkelt.

Well, ses på Donken.

Un gato negro.



Sådär. Duschad och påklädd. Orkar inte sätta i löshåret idag, ska ju ändå trycka på mig en mössa och sedan jobba. Nu ska jag och Dado pälsa på oss en massa kläder och sedan gå ner till stan. Om jag inte återvänder har jag frusit fast på Nybron, okay?




Minus en miljon!

För det första: Jag tänkte kliva upp 8 i morse, men vaknade 10 efter lite snoozande. BAH.
För det andra: Gick ner på Coop för att köpa lite frukoststuff och jag överdriver inte om jag säger att det är en miljon minusgrader ute. Holy macarony!

Blir att ta på sig en jäkla massa kläder när jag ska ner på stan! Brr. Nu ska jag hoppa i duschen (och jag ska torka håret noga, annars blir allt istappar på mindre än en halv sekund när jag går ut).

Blir sugen på att åka slalom när jag ser snön. Kanske det blir Bydalen till påsk? :)


Att äta och titta på Saw samtidigt.

Har precis sett Saw V och åt samtidigt lasagne, behöver jag säga att det var svårt att tugga och svälja när det sprutade blod och inälvor överallt? Mysigt. Brukar inte påverkas när det gäller matlusten på det sättet, men det var lite väl mycket den här gången :P Nu har vi bara Saw VI kvar, för visst är de bara sex filmer just nu? Eller bara och bara... Hoho.

Imorgon jobbar jag stängning och tänkte utnyttja dagen lite. Ska ner på stan och hitta en julklapp som passar alla för ca 50 kronor, vi har bestämt att vi ska göra så när vi åker ner till momma och morfar ^^ Det som är knixet med detta uppdrag är att de ska passa alla mellan 17 och 72 år, hm :P Något tips!? Tänkte även gå på Arbetsförmedlingen och snacka med dom, tror inte att de har något vettigt att säga men vi får se.

Undrar om jag kan somna med den här låten på hjärnan? Har gått och nynnat på den hela jäkla dagen, haha. Återstår att se! Godnatt :)

Mmmm, whatcha say
Ooh, that you only meant well?
Well of course you did
Mmmm, whatcha say
Mmmm, that it´s all for the best?
Of course it is





När man pratar om det...

Idag var ju jag och Dado ner på Coop och på vägen hem höll vi på att krocka, eller en bil höll på att köra in i oss. Vi satt precis och sa att man måste tänka på att inte gasa för mycket när det är halt och inte svänga för mycket i för hög fart. Och vad händer inte några sekunder senare då? Jo, en bil kommer ner för en backe och ska svänga höger och på den vägen kommer vi. Han svänger men bilen glider och är i en perfekt frontalkrocksvinkel (hm) mot oss. Både jag och Dado hinner tänka och säga "Nej, nej nej.."... Jag som körde våran bil försökte bromsa men det går ju inte att tvärnita när det är halt, så jag svängde undan åt höger och den andra bilen lyckades också få grepp och kunde svänga i sista sekund. Ingen av oss körde mer än 20-30 km/h så det gick inte snabbt alls, tur det. Men skakis blir man!

Tycker inte alls om att köra bil på vintern, usch! Kryper fram långsammare än en gammal tant och bromsar låångt i förväg för att känna på underlaget. Tycker inte om att köra snabbt heller (oavsett årstid). På E4 håller jag mig helst bakom en stabil lastbil (okej, om den kör under 70-80 så kör jag ju om) och gör inga vansinnesomkörningar... Som när jag åkte ner till Anna för att hälsa på Wille, då körde ju en taxibil om mig precis där omkörningsfilen går ihop. Han kan inte ha varit mer än någon decimeter ifrån mig - i mer än 100 km/h! Fatta om han hade nuddat mig lite bara, shit pommes... Jävla idiot. Punkt slut. Sedan är det ju såklart en fara att köra för långsamt också, det lät kanske lite överdrivet när jag sa att jag kör som en tant. Men jag håller mig såklart till trafikrytmen, fast är lite försiktigare. Så kan vi säga ^^

Påtal om att köra bil... Den 16 april har jag haft körkortet i TVÅ år! Fatta! Tyckte att det var nyss jag tog det. Men det är snart två hela år... Och likaså är det två år sedan jag och Dado träffades den 28 februari! Hihi.

Nu funderar jag på om jag ska gå på julfesten på Folkhögskolan, eller i alla fall bara se konserten med Kappels... De är ju så duktiga! Ska höra med Dado om han vill följa med :)

Tjing!


Gick inte så bra...

Jag har tvättat bort smink minst fem gånger under dagens gång. Har haft noll inspiration och det står helt stilla i skallen på mig. Och så dog batteriet i min lilla kamera (som är enklast att ta ögonbilder med, systemkameran är så jäkla tung. Dessutom ser jag var jag siktar och fokuserar med lillkameran). Behöver jag säga att min tutorial gick åt skogen? ;) Nyårsmakeup... What the fuck..

... Men jag tittade på några musikvideor och i Katy Perrys Hot n' Cold har hon en skitcool grön makeup! Har alltid tyckt om den. Wooho, lite inspiration! Fick så lov att fota med storkameran och det blev några okey bilder, dock med blixt. Är inte så nöjd, vägrade att göra om en endaste gång till så jag körde bara på! :P När jag la upp bilderna på Bilddagboken fick jag massor av positiva kommentarer så det verkar inte så kasst i alla fall ^^ Och mina bevakare ökade från 84 till 92 på knappt 10 minuter ;) Nu känner jag lite press på mig här, måste kanske lägga upp makeups lite oftare så att jag tillfredsställer mina "sminkbevakare" ;)





And Katy Perry her self! Försökte knäppa en likadan bild med samma pose, men det gick inte så bra. Hade gärna velat visa hur sminkningen ser ut på håll, men jag fastnar inte på bild idag verkar det som :P



Annars har dagen inte varit speciellt händelserik. Efter att ha lessnat på att tvätta bort smink (mina ögon blev väldigt irriterade) åkte jag och Dado ner på Coop för att köpa lite godis... Blev så sugen! Kallt som fan ute, hela -12, men jag föredrar snön och kylan framför den där äckliga fuktiga kylan på typ +2 grader.

Jag som tänkte vara pysslig idag... Jag är snarare trött och seg med noll motivation. Men imorgon är en ny dag och förhoppningsvis så blir den lite mer WROOOM. Börjar jobba klockan 16. Jätte-mycket-WROOOM-på-det.

Jaja, pussgurka!

Sömntuta!

Råkade vakna klockan 10, jag som tänkte kliva upp senast 9... Jaja, inte så viktigt!

Har ätit frukost, nu ska jag klä på mig och sedan fundera på hur jag ska göra min tutorial. För ja, jag har bestämt mig för att göra en. Det får verka hur töntigt som helst men jag ska testa och vem vet, den kanske blir super ^^

See you all later.

Whatcha Say.

Jason Derulo - Whatcha Say


Det finns många låtar som Oliv gillar just nu! Försöker att sprida ut dom lite i bloggen, ni måste ju få chansen att tjata ut den ena innan en ny kommer ;) Haha. Jag såg att många av låtarna jag lagt upp tidigare inte fungerar (för att de tas bort från YouTube), därför tänkte jag börja lägga ut Spotify länkar för er som har det.

Klicka för att lyssna i Spotify - Jason Derulo - Whatcha Say

En sak som jag tycker är så synd är att alla sjunger med autotune nowdays! Var tog talangen vägen? Vem som helst kan låta som dagens superstjärnor med bara ett simpelt program (tillexempel GarageBand som finns på Mac). Blir ingen utmaning längre helt enkelt... Men vad vet jag.

Titta på den är videon för att förstå, börja med att kolla på 1:30-1:53 (om ni inte vill se hela). Spola sedan fram till 5:45-7:20... That's how it work!



Och visst kan ljudet av ett barn som skriker och gråter vara väldigt jobbigt? Med autotune låter det rätt ballt:



Well, nu ska jag och Dado se Saw IV! Tycker att de är skitäckliga men samtidigt är de bra och spännande som bara den :P Har inte drömt något sjukt efter 3 filmer och jag hoppas att det fortsätter så ;)

Godnatt!

Lussebu(a)llar!

Ridturen i morse var riktigt mysig i morse (okej, kanske inte när vi red i motvind i snöstormen på vägen hem ;)! Hästarna skötte sig fint, fast lille Radon ville springa lite mer ^^ Klockan 10 var jag hemma och 14 över hade jag duschat, klätt på mig och sminkat mig! Personligt rekord, helt klart! Eftersom jag hade lite tid över tog jag det lite lugnt innan jag gick till jobbet. Har stått i köket största delen av dagen, är som vanligt allas mobboffer men det är så det ska vara ;)

Det har varit riktigt kallt här idag, så såhär fluffig var jag påväg till jobbet. Men min tre meter långa halsduk och sköna jacka... Då fryser man inte :)



Efter jobbet åkte vi alla tre (Prada också!) upp till mamma och pappa där vi fick lasagne. Mamma bakade lussebullar och jag inspirerades av Nevnariens lusseballe så jag var också tvungen att göra en... (glömde kameran så det blir pisskassa mobilbilder..)




Dado och mamma ;)

Imorgon är jag ledig! Då ska jag pyssla lite, kanske fota och sminka! Jag kanske ska göra en ny kategori i bloggen som heter Smink? Just nu ligger alla jag gjort i kategorin Olivia, men där finns ju även andra inlägg. Kanske kan göra en typ... Tutorial... Fast det känns... Konstigt :P Fast varför inte, en tutorial till en jul och nyårsmakeup kanske? Ska fundera på det. Jag läser några makeupbloggar men de alla använder sig av redskap och grejer som jag och de flesta människor inte har när det gäller smink. Kanske tänker många att det är omöjligt om man inte har allt detta - men så är det inte! Jag kan helt enkelt visa att det funkar lika bra med de små penslarna som följer med i många ögonskuggor och andra små knep. Skulle det vara intressant?

Jawjaw! Tack vare söt-Marys länkning har jag idag besöksrekord - hela 38 besökare ;) (har i vanliga fall drygt 20 stycken).  Tror inte att många stannar kvar men kul ändå :D

See ya!

Godmorgon!

Om en kvart kommer Fia och hämtar mig. Jag var nyss ut i bilen och hämtade min hjälm (brukar ha den där så att jag inte ska glömma den :P), bilen var igensnöad och jag trodde inte att jag skulle komma in... Men det gick bra! Det snöar nu också, ska bli mysigt att rida ut :) Ska pälsa på mig massor med kläder, hatar att frysa... Nackdelen med mycket fluffkläder när man ska rida är dock osmidigheten ;)

See ya later!

Now playing:

Ke$ha - Tik Tok


Me like, me like, me like, me like, me like. Du måste lyssna, om och om igen!

Dado och jag gick ut i snön en sväng och hamnade hos mamma och pappa :) Vi kastade snöbollar på fönstren för att skrämma pappa, gick inget vidare.. Där fikade jag (drack kall O'boy, har inte gjort det på evigheter!) och brottades med Dado. Vi fick skjuts hem av mamma, hon skulle hämta Oskar. När vi gick in i porten och skulle upp för trappan vurpar Dado i trappen och i trapphus ekar det ju måttligt ;) Vi börjar garva och skyndar oss in, knäppskalle! :*




Hittade en bild på Lill Olle också, snyggt hår va?

Ska snart sova tänkte jag. Fia hämtar upp mig 07:30, vi ska ut och rida innan vi båda börjar jobba klockan 11 :) Jobbar till 17 sen ska Dado och jag äta hos mampa, blir lasagne tror jag. Mammas lasagen är delicious, mmh!

Annars är jag så jäkla sugen på att gå ut! På lördag måste jag gå ut helt enkelt. Jobbar stängning på fredag och jag orkar nog inte dra ut efter det. Men lördag - då!

Puss!

Kelly Rowland makeup.

David Guetta ft. Kelly Rowland - When Love Takes Over är en bra låt och i videon har Kelly en mycket snygg sminkning som jag ville testa! Är väldigt nöjd med resultatet, tänk att man inte behöver en massa dyra redskap för att göra något snyggt :) Gjorde mina ögon bruna för jag tycker att bruna ögon framhäver sminkningen mer. Lägger upp "orginalögat" också, så får ni se skillnaden ;)






Wiho!

"En morgon när vi vaknar är hela världen vit
och vi förstår att vintern har kommit hit."




Prada fick uppleva snö för första gången! Vi satte henne på balkongen och hon rörde sig försiktigt och kände sig för med tassarna ^^ Så söt!

Snö!




Efter att ha ätit alldeles för mycket tacos gick Fia och jag på en trevlig promenad i snövädret! Hamnade hos henne där jag fick god varm choklad (och lite mer ont i magen ;). Hon skjutsade sedan hem mig snällt nog, hade blivit så kallt att gå hem efter att ha suttit i värmen. Vi måste definitivt hitta på mer!

Jag är jättetrött, men Dado och jag ska se en film ändå. Det blir Saw II, såg första förra veckan. Ska äta pepparkaksdeg (och få ännu ondare i magen, hahaha) till filmen, så GOTT! Kommer inte ihåg när jag senast åt det. Sen blir det sängen, gud vad skönt... Imorgon ska jag sova till jag vaknar, känner att det behövs lite mer sömn för att jag inte ska bli grinig ;P


Fint ärr i ögonbrynet va? ^^

Stallet.

Gårdagens stängning var pest och pina, men jag överlevde och kom hem. Tänkte sova ut riktigt idag men bestämde mig för att åka ut till stallet och kolla när Fia red klockan 9 ^^ Råkade dock stanna kvar lite längre och kom faktiskt precis hem ;) Vi fikade i kafeterian och sedan red hon en till pålle, lille Don. Men det var trevligt, jag hade nog inte gjort något vettigt hemma ändå :P

Var jättefint när jag åkte till stallet i morse, hela stan var full i marschaller - överallt! Mysmys.

Nu måste jag skriva ihop en handlingslista (eehm, har inte handlat än... Hoho)! Ska byta om också, sen blir det en tur till Coop! Ikväll är jag sugen på tacos, ska höra vad Dado säger om det (som att han har något val x)

Tjing!

Lucia.


Dagens Luciaoutfit, yeah!

Det gick sådär att rida. Det var många som var i ridhuset och några satt på läktaren = världens prestationsångest när man sitter på en så fin häst! Så kan man knappt rida lätt själv ;) Näe, jag skyller på att det är andra gången jag rider honom i ridhuset och inte känner honom så bra än :) Haha.

När jag kom hem kom jag på att det är julmarknad på Murberget! Så jag hoppade in i duschen lite snabbt och sen gick Dado och jag upp en sväng. Åt en jättegod langos men nu stinker jag vitlök, får borsta tänderna igen innan jobbet ;) Den var svår att äta också, hade vitlöksås på mössan till och med... Men gott som sagt ;)

Hade varit trevligt att gå på Luciashowen på ridskolan idag, men jag glömde bort att kolla om någon kunde byta igår, så... Kanske får se lite bilder eller så kanske någon har filmat?

Det snöar lite ute! Små bomullstussar som dalar ner... Hoppas att de förökar och förstorar sig, haha, över natten så att marken är heltäckt imorgon och resten av vintern! Det vore väldigt mysigt ju! Det är mycket roligare att rida då! Kommer ihåg när jag red ut med Erika och Lisa tror jag det var... Jag red Lemon. Det var oplogad pudersnö hela Speckstabacken och vi glaopperade hela vägen, så härligt! Hästarna blev trötta, det är ju lite tugnt i benen att springa i snö upp till knäna ;) Och så kommer jag aldrig glömma friluftsdagen när Fia och jag red ut på Ursula och Pigall! Det var som att rida i en vit sagovärld ^^ Lätt den bästa ridturen någonsin!

Nu ska jag bara halvsova fram till jobbet, bahhpp..




Tredje advent.



Det ser kallt ut ute, hoppas att det snöar snart också!

Var lite segt att kliva upp i morse, men jag kom upp innan nio och nu har jag ätit frukost :) När man stänger borde man väl få lite sovmorgon i alla fall? Ska hoppa i ridkläderna nu och åka till stallet! Det blir ett pass i ridhuset eftersom det var ledigt. Med tanke på senast jag red Upan i ridhuset så blir det antagligen inte så länge, det orkar inte min kropp just nu :P Men vi får se, jag kanske har superkrafter just idag?

Sen blir det att tagga för kvällens stängning, wiho. Är ledig imorgon, gud vad skön..!

Åhhmajjgadd!

Kvällen kan jämföras med en snigel som drar på en tung sten. Så segt har det gått! Men det gick ändå rätt smidigt och nu är jag äntligen hemma! Har längtat efter att lyssna på musik hela kvällen så nu dunkar det i lurarna, gawwd! :D Jobbets roligaste har i alla fall varit Fia och Jenny, helt klart!

Imorgon ser väl likadan ut som idag skulle jag tro... Först till stallet och rida Upan och sedan till ännu ett stängningspass! Imorgon är det ju Lucia också ^^ Tänkte piffa till min jobboutfit så mycket det är möjligt genom ett rött band i håret, hoho... Fast crap också, jag ska ju stänga kök! POOP. Haha. Men jag tror att jag står i kassan/driven fram till klockan 7, så ett tag kan jag vara fin ;) Skulle helst vilja ha glitter i håret, men då skulle nog alla få glitter i sina hamburgare... (men vem har något emot glitter då!?).

Menmen. Drack ett stort glas mjölk när jag kom hem, fy tusan vad gott det var!

Ajaa..

Green.



Känner mig grön idag. Nää, men skulle bara leka lite och då blev det såhär. Knas.

Är skittrött... Fattar inte hur jag ska orka jobba stängning ikväll. Kanske piggnar till, kanske inte. Trodde jag skulle piggna till lite efter en dusch men det verkade ge motsatt effekt :P

Hahah, omg. Privat meddelande från någon random på Bilddagboken (om infot stämmer så är han 92a):

Han: hej du ser snäll ut f fan
Jag: Haha, hej ja jag är snäll :P
Han: nej det tror jag inte ,
Jag: Men du sa ju nyss att jag såg snäll ut? :P
Han: xD ja jag sa det men ja säger inte det fattar du skillnaden
DU E VÄRLDENS SNÄLLASTE TJEJ tycket jag : D
Jag: Ehm ok^^
Han: men så snäll får du inte va , du måste va lite dum mot mig
Jag: Hehe, nej det tänker jag inte vara :P
Han: men ja e inte snäll , alls
va heter du på msn fö helvete
ser du ja e inte snäll
Jag: Jag har ingen msn just nu
Han: oh du sårade mitt hjärtaXD nu e du inte snäll längrExD
Jag: too bad, nu ska jag gå och jobba.
Han: va jobbar du fö fan?

... Sen orkade jag inte skriva mer :P



Hejdå... Bah.

Dagens hästtjej.



Vadå, är det inte inne med leggins/byxor som ser ut som ridbrallor? Har sett Blondinbella i såna. Den där randiga tröjan jag har på mig är hur varm som helst! En ullbulltröja. Mössan jag har på mig har hängt med i så många år att jag inte minns när jag fick den. Kommer alla fall ihåg att jag hade den i 6an, alltså minst 6 år gammal! :P Snörena (vafan, heter det så? Snörena? Haha..) är smått utdragna, kanske var hälften så långa när den var ny. Och tofsen är lite lös, men den sitter kvar! Kan bara säga att det är världens skönaste mössa i alla fall, den kommer aldrig att dumpas ♥

Upan och jag skrittade ut mot OK. Det var en trevlig tur, vädret var skönt och det var kul att rida igen! Blev lite rädda när en gubbe tömde en skottkärra nere på en tomt, men vi överlevde ^^ Imorgon får jag se vad vi hittar på.

Nu ska jag laga mat och sedan duscha. Försöker att tagga till jobbet, vet i alla fall att jag kommer stå i driven större delen av kvällen och det är ju skönt. Och imorgon ska jag stänga köket vilket blir andra gången för mig... Vad som helst, bara jag slipper lobbyn! Bahh. Igår svettades jag ihjäl när jag gick lös med sop och mopp!

Yeah..!

Blabla.

Vilken fantastisk kväll på jobbet! Dreamteam (NOT)... Det mest spännande var väl när en fyllogubbe kom in och klagade över att vi inte har Chili Cheese Tops längre. Sa att vi har Emmentalerhjärtan istället och sa att de är mycket goda. Men då börjde han snacka om random saker som Jehovas vittnen och frågade mig en massa random frågor, typ var jag bodde osv, osv, osv. Tyckte att han var obehaglig men jag stod tålmodigt och lyssnade på hans tjat om att man måste flytta utomlands för att något blabla... Tomas kom till min räddning då det kom in en annan killle som ville beställa. När Tomas sa åt honom att gå åt sidan om han inte skulle beställa så började han gorma och säga att Tomas var en jävla idiot och sen stack han. Förstod att han skulle bli arg om man sa till honom att ställa sig på sidan eller gå och därför vågade jag inte säga något... Det är ju faktiskt lite obehagligt.

Jaja, whatever. Nu ska jag gå och lägga mig...

Och förresten. Elin höll mig uppdaterad om Idolfinalen och det blev ju Erik som vann. Jag förstod det, han är bra. Men Calle är också bra. Well, grattis Erik!

Tagga...

Ida gick precis. Prada gav henne minst tre hjärtattacker när hon kör sin specialare att hoppa upp helt random framför en och låta konstigt ;) Kan säga att det är riktigt plågsamt när man ligger och halvsover i sängen... Man kisar lite och så helt plötsligt hoppar katten upp framför ansiktet på en. Har flera gånger undrat om mitt hjärta ska stanna efter dessa incidenser :P

Nu sitter jag och försöker tagga för kvällens arbetspass. Går inte så bra, känner mig sjukt trött och skulle vilja sova... Hm, får se om lite musik kan hjälpa mig...

Black Eyed Peas - I Gotta Feeling


Fredag.



Nu kanske du blir glad Mary? Du vill ju ha dagens outfitpics ;) Synd att jag måste byta om senare... Till ett par äckliga brallor och en obekväm skjorta. Livet är hårt... Haha :P

Ida kommer hit om en stund. Jag börjar bli hungrig, klev upp strax efter åtta och gick på en promenad innan frukosten. Det enda positiva med att sova länge är att man inte behöver skaffa sig någon lunch... Ska se vad jag kan slänga ihop, det ekar ju i kylskåpet just nu! Mmh, nu kom jag på vad jag ska äta - pommes ^^ Sköter sig själv dessutom, bara in i ugnen, kanske röra om någon gång men det får jag väl göra då ;) Och så har jag ju två korvar som jag kan steka också - korv och pommes, perfekt!

Under morgonen har jag även städat lite, man blir så effektiv när man klär på sig och kommer igång. Hade jag haft pyjamas på mig hade jag aldrig börjat plocka och städa... Kläder, löshår och smink är lösningen för lata människor I guess!

I helgen är jag hästvakt åt Upan! Jag är jätteridsugen så det passar perfekt :) Ska kolla om någon vill byta mitt stängningspass på söndag också, då kan jag ju se Luciashowen. Annars är det stängning hela helgen som gäller, funny! Adios.

Långhåre'.



Jag är NÖJD! Det är helt fantastic att ha långt hår, fascinerande faktiskt. J som klippte mig (även hon som klippte mig sist) är grym, verkligen! Jag har aldrig haft någon jag alltid går till, brukar vandra runt och testa alla liksom :P Men nu tänker jag bara klippa mig hos J, that's for sure.




Snart ska jag och Dado gå upp till mampa för att käka :) Skönt, för jag har ingen lust eller ork att laga mat just nu, hoho. Tror dessutom inte att det finns så mycket att laga, imorgon måste vi handla! Och imorgon börjar jag jobba... Har ju varit ledig i en och en halv vecka nu! Det känns jobbigt men samtidigt skönt att börja igen, jag saknar ju mina hamburgare och mina galna workmates!

Nu ska jag gå och titta mig själv i spegeln (hahahaha). Peace!

Torsdag.

Det var jobbigt att kliva upp i morse, det var så fruktansvärt kallt i rummet och jag ville helst inte lämna det varma täcket. Men jag klev upp och skyndade mig på med kläderna och gick sedan ut på en promenad i mörkret. Jag är mörkrädd men försöker vänja mig lite, läskigast är genom skogen. Men samtidigt känns det tryggt i skogen. Hmm... Nu har jag i alla fall ätit frukost och önskar att det kunde börja snöa. Skulle vara mysigt med snö till Luciahelgen! Like that would happend... Men kan det bli sol då? Tror snart att världen tappar all färg om det ska fortsätta vara såhär grått.

Nu ska jag vika in tvätten från igår och sedan hoppa in i duschen. Igår använde jag Osis Dust it och råkade gå lös lite väl mycket. Halva burken sitter i min hårbotten och det är ingen trevlig känsla :P För er som inte använt Dust it... Det är svårt att förklara hur det känns i håret, men det är typ... Jättefett fast med en torr känsla. Håret blir strävt och ibland lite elektriskt. Det är svårt att tvätta bort också, jag brukar få schamponera x 2 och idag blir det väl minst en gång till... Men trots detta så är Dust it verkligen en bra uppfinning!

Jag längtar tills det blir klippning! Tror att jag ska gå lös (väldigt populärt, men ack så användbart, uttyck märker jag) på luggen också. Den är i en längd där den är riktigt hopplös och jag blir galen. Alltså, jag är aldrig snygg i håret. Bara när jag går från frissan, men hur ofta är det liksom... När jag hade permanentat hår i 8/9an var jag nöjd, det var bara att fukta håret lite och swosch så hade man hur fint hår som helst! Att permanenta håret var ett bra beslut, det var mycket fint. Skulle vilja göra det nu, men jag vill ha lite längre hår och helst lite ljusare. Kanske ett projekt till våren? Mitt hår är alltid ett projekt.

Bilden är från juni 2007. Då hade det gått över ett år sedan jag permanentade mig och jag kunde fortfarande få till lockar. Senare under sommaren blev jag blond och till hösten klippte jag bort allt slit efter permanenten och slingorna. Det är väl den enda nackdelen med permanent, det sliter så jäkla mycket på håret! Men det är fan värt det... Synd att jag inte har några bilder kvar från första gången i 8an jag permanentade mig, då var det LOCKIGT! Hihi.


Kreativiteten spökar...

Ja, jag har kommit fram till varför jag alltid blir kreativ på kvällar och nätter - det spökar! Och just det här spöket sprider knappast skräck, bara en bubblande kreativitet. Hm... Jag är inte så trött längre och skulle gärna vilja rita, fota, göra om min bloggdesign (jag är inte så nöjd) eller sminka. Jag tror dock att jag skryker sminkningen, det blir bara jobbigt att tvätta bort allt när jag blir trött. Dessutom får nog kameran stanna på sin plats. Så, rita eller bloggdesign? Jag tror faktiskt mest på att... RITA!

Fast... Jag tänker kliva upp senast åtta imorgon och det skulle ju vara skönt att vara någorlunda pigg. Kanske jag för en gångs skull ska trotsa spöket (även om det är en positiv sak att vara kreativ!) och gå och lägga mig?

Ja. Om jag ska behålla mina normala dygn så kan jag inte sabba det såhär bara. Så, jag väljer att gå och lägga mig! Ska bara lyssna på den här mysiga låten en gång till...

Samantha James - Amber Sky


Godnatt!

Walking in Memphis.

Ingen jättebra kvalite men här har vi i alla fall ett litet klipp från Idol i fredags!

Calle Kristiansson - Walking in Memphis

Dobidoo...

Det var lockande att sova länge i morse också, men bestämde att gårdagens slappande fick räcka. Klev upp strax efter 8 och tog mig faktiskt en promenad innan jag åt havregrynsgröt till frukost ^^ Riktigt skönt! När jag kom hem packade jag upp min resväska och sorterade tvätten, skrev färdigt inlägget om Göteborg och softade på :) Klockan 11 hade vi tvättid och vi fick använda den nyrenoverade tvättstugan som var ljus och fräsch!

Har även varit ner på stan med Dado, vi gick på Arbetsförmedlingen och frågade lite frågor. Jag bokade en klipptid som jag fick redan imorgon! Skönt, då slipper håret se ut som fjortislöshår länge till, haha. På vägen mot bilen mötte vi IDAHOO! Längesedan jag såg henne så vi bestämde att hon ska komma hit på fredag ^^

Nu har Dado och jag ätit pommes och korv! Åt alldeles för mycket pommes så nu sitter jag här och jäser... Lyssnar på skön musik och börjar bli riktigt trött. Imorgon ska jag, förutom att klippa mig klockan 14, städa lite och gå ut med en vovve vid namn Tuva. Fast det är inte Tuva T, det är en labrador Tuva ;)

Försöker ladda upp bilder från Göteborg på bilddagboken men det går så S E G T. Fattar inte varför, brukar inte gå såhär långsamt... Får bli några bilder i taget helt enkelt. Det jobbigaste är att funktionen där man kan ladda upp flera bilder samtidigt inte funkar för mig. Vilka problem man har alltså.

Har på mig mitt nya paljettlinne! Det är jätteskönt och jag jag blir så glad när det finns kläder i storlek M/L. Då kan jag ha kläder som inte blir för vida men som räcker i längden!


Anna.

Anna Olivia Månsson.

Idag har jag namnsdag! Det påminde mamma mig om tidigare :)

Jag har funderat ett tag på att lägga till ett namn. Och jag har nog bestämt mig. Jag ska lägga till Astrid efter min mormor! Astrid Anna Olivia, en hög tantnamn ;) Men jag gillar alla tre. Speciellt Olivia, jag har inte stött på någon annan i min ålder i Härnösand som heter så. Skönt att slippa förväxlas med folk eller undra vem man menar :P Astrid var ett namn jag inte alls tyckte om förut, men nu tycker jag det är jättefint! Inte heller så många i min ålder som heter det. Och Anna då, det är ju väldigt vanligt men det passar liksom in ^^


5 days in Gothenburg!

Här kommer en återblick på mina fem dagar i Göteborg!

Torsdag: Anlände som planerat 17:17 på centralstationen i Göteborg. Elin stod på perrongen och väntade och det var så kul att träffa sin bästa vän igen! Mihip! Vi gick genom en galleria, Nordstan, och mina ögon blev minst dubbelt så stora eftersom jag var tvungen att se så mycket som möjligt samtidigt. Vi kom fram till ett väldigt crowded place där inne och så såg jag lite Idolskyltar och grejer. En stor scen är uppslagen och så står Mariette där och sjunger. Ja, där stod Mariette och sjöng... Mariette... Men för helvete, det är ju några av Idolerna som är här! Haha, Elin hade sagt att hon hade en överraskning när jag kom fram och det började gå upp för mig att det här var överraskningen ;) Så en försmak av morgondagens händelse!

Hon slussade mig vidare och mina ögon var större och rundare än någonsin, det var så fina ljusdekorationer överallt och spårvagnar och byggnader och saker... Insåg att jag troligtvis skulle bli överkörd av en spårvagn någon gång under dagarna, de kom ju från ingenstans och fanns överallt! Vi åkte i alla fall hem till Elin och gud så mysigt hon hade det! Jag dumpade mina grejer och vi gick ner till en pizzeria och beställde en varsin otroligt god pizza, seriöst har jag aldrig ätit någon godare! Vi däckade senare smått av efter att ha legat och pratat lääänge och somnade i hennes 120 säng...


Elins många fönster!

Lycklig Elin med god pizza (jag var minst lika lycklig).

Fredag: The Day! Vi ställde klockan på 07:20 för att titta på Vakna med the Voice, det skulle ju komma en skådespelare från Twilight dit och vi visste vem... Vi hoppades väl båda på Robert Pattinsson men icke (buhu), det var han som spelar Laurent :) Vi masade oss så småningom upp, åt frukost och klädde på oss innan vi gick ut. Elin visade mig var en av hennes skolor låg (Språkskrapan, men jag sa alltid SpråkSKATAN) och vi vandrade sedan vidare mot Avenyn och mina ögon var fortfarande lika stora. Vi gick in på Coop för att jag skulle köpa batterier till min kamera, såg ett storpack med Duracellbatterier och jag högg dom direkt - har ju haft ett lika stort paket förut. Betalade 70 kronor och gick ut för att sätta i dom... Såklart har jag köpt den mindre varianten av batterier... Man kanske ska kolla vilken storlet det är också. Svor över det resten av vandringen längs Avenyn men jag blev sedan snäll som en ängel, hmm...

Vi åkte i alla fall till Elins andra fina skola och kollade på den. Ah, vi stod i en timme och bara tittade :') Den var så vacker! Haha, näe fan vad dryg jag är nu... Vi hamnade i alla fall i en mysig del av staden (som jag inte minns namnet på, Haga kanske?) och satte oss på ett fik som hette... Husaren I think (minnet vetni). Åt en go'macka och självklart apelsinjuice till den. Avslutade med en fet kladdkaka. Jag köpte btw baterier som PASSADE och kunde knäppa en bild på dagens fika;


GÖTT!

Jag gick i mina svarta skor med ca 5 cm klack på hela dagen och jag fick skavsår från helvetet och sedan började mina yttertår (hohohaha) göra så fruktansvärt jävla ont och jag började whina som en jag vet inte vad... Kämpade mig sista stegen in till Elin och slet av mig skorna - sköööönt. Jag bytte skor och vi tog en spårvagn till Ica Maxi och handlade tacostuff och some other stuff. När vi skulle köpa godis inför kvällens skoj fanns det bara en hylla lösgodis som var hälften av Coop i Härnösand! Och den innehöll inte de godaste och jag började svära och gorma över hur man kunde ha en sådan enorm affär till Ica Maxi och bara ha en minihylla med lösgodis... *PMS monstret var igång på riktigt*. Plockade muttrandes på mig det som var okej och så vände vi oss om. Och där stod en hylla till med godis... Fylld av mina favoriter. Frid och fröjd borde väl det innebära men då gick jag lös igen på Ica Maxi och svor att man fan inte kunde sätta en hylla där och en här, jävla skitaffär balbalablaa gormgormgorm. Det roliga var att det var små barn där jag stod och svor som mest, jag undrar vem som var barnet egentligen? :P

Väl hemma igen (efter en miljon trappsteg) lagade vi tacos - asgott! Proppmätta började vi fixa oss inför kvällen och begav oss hemifrån någon gång innan 18. Vi kom ner till Scandinavium och vi såg inte en människa! Det stod 19 på biljetten men vi ville vara där i tid i fall det var kö osv. Men ingen kö i sikte - kung tänkte vi! Vi gick runt för att se om man skulle gå in på den sidan vi kom ifrån eller den andra och vad möter oss inte runt hörnet..? Jo, en jävla miljon människor! Haha, snopet fick vi ställa oss i kön ändå ;)


En minidel av kön...

Vi stod ute en stund innan vi släpptes in och väl inne fick i stå utan för våran sektion och vänta i en halvtimme innan vi släpptes in. Vi intog våra platser som var mycket bättre än vad vi trodde! De spelade skön musik medan Scandinavium fylldes. På alla bilder ser det ut som att scenen är skitlångt bort, men det kändes inte så när vi satt där faktiskt :)



Taggade tjejer ;D

Sedan började IDOL! Kändes helt sjukt att sitta där, kan inte förstå att vi gjorde det faktiskt :P Det var kul att få se hur allt funkade, en jätterolig studioman sprang omkring och höll oss sysselsatta och informerde. Kan säga att ljudnivån i publiken är så mycket högre i jämfört med det man hör på TV! Vi slog Malmös decibelrekord och då fick man nästan hålla för öronen alltså, jisses! Haha :) Näee, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva mer om Idol, det var kul och en riktig upplevelse!


Westlife var där ^^ Och där ser ni juryn också ;)

Drygt 11200 pers!

Jag har filmer också, men har inte laddat upp dom än... Så de visar jag i ett annat inlägg :)

Lördag: Elin klev upp sjukt tidigt eftersom hon hade en tenta... Jag tänkte att jag skulle kliva upp med henne och äta frukost, men tror ni att jag orkade det eller? Näee, jag låg som en medvetslös säl i sängen och ville bara soooova. Och sov gjorde jag. När Elin gått somnade jag och sov till 10. Tänkte gå upp till köket (som hon delar med tre andra) och äta frukost, men vågade inte i fall jag skulle stöta på någon av de andra, haha. Roade mig i Photoboot på Elins Mac istället, sen kom hon hem och jag kunde äntligen få något att äta ;)

Lördagen bestod av en heldag på Nordstan och jag hade mina ljuvliga uggs på mig. Jag hade lagt undan ett par skor på fredagen, men bestämde mig för att köpa ett par svarta coola med nitar och grejjer på Monki! Är jättenöjd med dom, verkligen! :) Vi fikade på Donken och Elin var jättetrött (det kan man förstå..).


Oliv taggad för shoppiiinng.

Det var Elin också ;P

Ingången till Elins lägenhet. I swear.

Elins skola. Och det är faktiskt sant ;)

Fikade på Donken!

När vi kom hem var vi båda väldigt trötta (Elin smittade av sig på mig). Planen var att vi skulle gå ut men en hemmakväll men en fet godispåse och en bra film lockade. Men så tänkte jag att det här är sista dagen vi har möjlighet att gå ut och jag vill faktiskt gå ut! Elin kom igång hon med, med musik och efter att ha provat hela garderoben stod vi redo att göra Göteborg osäkert... Höhö. Vi skulle sätta oss på en pub på någon Långgata (?) innan vi drog vidare. Men på denna Långgata var varenda pub smockad och vi satte oss på Burger King istället, där fick jag i mig lite mat efter att ha insett att jag var hungrig :P Elin hörde med sin classmate Beata om var hon skulle och vips så tog vi en spårvagn och hamnade på ett litet place som hette Lokal. Beatas vän Anna var där och vi satt och pratade och hade det trevligt ^^ Jag köpte världens godaste alkoholfria drink och senare drog vi till ett ställe som heter Sticky Fingers!

Den klubben Elin och jag egentligen tänkt att gå på hade vi kollat upp så att vi kom in, men här var det 20 och vi trodde att det var kört. Men vakten sa att det var ett STORT undantag ikväll och att vi sedan skulle komma tillbaka om två månader... Aaaahhh, men vi kom in! :D Sticky Fingers var nice, flera våningar med olika musik. Jag diggade dock det högst upp, bäst musik där! Vi dansade och jag gjorde några nya moves, fina va Elin? Helt plötsligt blir Elin uppbjuden till dans av en kille i grön t-shirt. Och då menar jag verkligen uppbjuden! De typ buggade, haha! Sött :D Jag hängde med Beata och Anna upp en våning till där man hade utsikt över dansgolvet och jag kunde hålla koll på Elin som buggade omkring med sin pojke. Bredvid mig började en kille prata med mig om allt möjligt, mest om musik. Han var inte heller från Göteborg, kom från Värmland tror jag och ju mer jag pratade och var trevligt desto mer närgången blev han... Hattart', varför kan man inte vara social med fulla människor utan att de tror att man vill ligga med dom eller något? Han tyckte att det lät som att jag kom från Dalarna (ööh) och inte alls från Norrland. Och hans kollegor och han bodde på ett av Göteborgs finaste hotell och frågade om jag ville hänga med dit och efterfesta... Öhm, näe tack... Slutade med att han frågade om jag ville följa med till baren och ta en drink men då sa jag att jag skulle gå och så flydde jag med Beata och Anna.. Hoho!

Nere på dansgolvet gick det hett till i alla fall, men när Beata och Anna ville dra vidare så gick Elin och jag hem. Hon var ju tröttast av oss alla som varit uppe så tidigt! Vi somnade rätt snabbt kan jag säga ^^


Yeah!

Eliin i väntan på spårvagn!

Min goda drink.

Beata och Anna!

Elin buggar loss med killen i grönt ;)

Jag... Glittrade!

Söndag: Vi sov lite längre idag! Gick sedan ner på Nordstan och kollade runt en massa igen :P Vi satt på en bänk och vilade fötterna lite och så vänder jag huvudet åt höger och ser en butik som heter Bling. Omg, det MÅSTE vara mitt ställe!! Elin började kalla mig Skatan redan i fredags eftersom jag var och är tvungen att titta och ta på allt som glittrar och har paljetter på sig... Tänk! BLING! Vi gick in och det fanns en miljon kläder jag skulle vilja ha, men när det är så mycket blir jag typ förlamad och vet inte hur man shoppar. Men jag kom därifrån med ett blått linne med paljetter på, var nära att jag köpte två linnen med paljetter eftersom jag inte kunde bestämma mig... Men liksom, lite onödigt med TVÅ blå linnen med paljetter? JA.


Omg!

Eliin!

När vi kom hem lagade vi mat och låg och slappade. Nästa plan var att gå till Lisebergs julmarknad såhär på andra advent! Och det gjorde vi, det var SÅ mysigt! Allt var inklätt i lampor, mysig julmusik spelades och doften av julgodis och annat gott fyllde hela stället med en härlig stämning! Åh, jag vill åka dit igen :)




Alla träd såg ut såhär!



Vi drack världens godaste varm choklad!

Klappade en ren...



Måndag: Vi klev upp tidigt och jag packade ihop mina saker. Väl nere på Centralen så åt vi på Burger King och satt där ett bra tag, vi var ute i väldigt god tid tills mitt tåg skulle gå. Lite senare inser Elin att hennes plånbok är borta! Vi letade igenom allt flera gånger men den var verkligen borta! Stackarn... Hon vinkade av mig på tåget och fick sedan gå och göra en massa anmälningar och spärrningar :(

Kändes tråkigt att säga hejdå, men jag kommer lätt tillbaka och hälsar på så snart det går :D Har haft en sjukt rolig helg och jag behövde det verkligen!



Miss you!



Ja, det där var mina dagar i Göteborg det :) Här har vi lite smarta grejer som ploppat upp i min hjärna under helgen:

I väntan på spårvagnen:
Elin: Har du hört talas om Sticky Fingers förut?
Olivia: Ja, eller såna där chokladfingrar menar du..?

Olivia i kön på Ica Maxi:

Nu ska vi hem och hacka glasögon! (det skulle vara grönsaker).

Olivias tankar på väg hem till Elins place:
Vi hoppade på något som jag trodde var en spårvagn. Stod nära föraren så jag såg ut genom rutan och såg spåret framför mig. Kollade bort en stund och så helt plötsligt var inte spåret kvar längre!!! ... Insåg att vi åkte buss och inte spårvagn.

Så kan vi ta... Helgens shopping:

* En grå collegetröja med en färgglad katt på (typiskt mig) från JC.
* En bred, lång grå halsduk som jag spanat efter länge! Från Zara.
* Ett blått paljettlinne från Bling.
* Ett par skor från Monki (I love them!).
* Och en hel del mat och godis ;)

That's it!

Oops, I did it again..



* Gick lös.

* Mitt hår blev exakt samma färg som löshåret för en gång skull, förra gången färgade jag det 3 gånger innan det blev okey.

* Misslyckades dock med att färga bort min utväxt, den syns dock inte lika mycket längre. Får åtgärda det...

* Ska gå till frissan och be henne klippa upp löshåret och fixa mitt hår. Just nu är mitt hår väldigt rakt avklippt så det blir liksom... Mitt hår - en kant - och långt rakt löshår. Inte så snyggt ;)

* Är nöjd! Älskar att ha lite mer än mina fjun på skallen! Älskar att ha långt hår.


Och förresten, jag tänkte posta text och bilder från Göteborg idag, det var liksom planen. Men det har gått så segt att ladda upp bilder att jag inte orkade fixa allt. Så imorgon gör jag klart det, promise. Och imorgon lovar jag även att packa upp min resväska (idag åt jag och Dado frukost klockan 14 och sedan har vi slappat som fan, inte mycket gjort helt enkelt. Och på tal om Dado så är han fin. Finast. Nu ska vi gå och lägga oss, nighty night.

Love!


On my way home.

Åkte från Göteborg för drygt en halvtimme sedan! Äter på min Marabou som nästan är slut, jag som tänkt att den skulle räcka hela resan... Pff, jag överskattar mig själv! Får köpa något mer antingen i bistron eller i Stockholm.

Har massor av roligt att berätta om min tripp till Göteborg, men jag tror att jag tar det i ett långt inlägg med bilder och roligt när jag är hemma istället :) Tycker att det är mycket roligare med bilder till texten och visst har jag varit duktig med bilder den senaste tiden? Ok, inte under den här resan men innan? ^^

Öuhm, nu var chokladen slut och jag har åkt i 40 minuter... Känns lite jobbigt att sitta i vagnen innan bistron, blir så enkelt att gå dit... Måste köpa något att dricka (glömde göra det på Pressbyrån) hur som helst, chokladen gjorde mig törstig!

Aja, bawwbaww.

En liten update!

Ursäkta för den dåliga uppdateringen, men jag tror att det blir ett lång enlägg med bilder och en massa text om crazy things när jag kommer hem istället! Känner liksom inget supersug efter att sitta vid datorn när jag är här, kanske beror det på att jag inte har min egen dator eller så har jag bara en liten datapaus helt enkelt :P

Idol igår då... Säger bara en sak: En riktig jävla upplevelse!!!! Värst varenda krona, sån härlig känsla att sitta och vråla tillsammans med drygt 11000 andra människor! Tove åkte ju ut, jag gillar henne och hade nog hellre sett henne i finalen istället för Erik. Men Erik sprängde Scandinavium igår så han är fantastikt duktig, absolut. Ni skulle hört vrålet när han hängde löst, helt insane. Det hörs inte alls lika mycket på TV som live, trodde att mina öron skulle gå sönder ;P Knäppte några bilder och filmade, kommer nog inte vara världens kvalle eftersom det är min pyttekamera men bättre än inget :) Men det får ni se när jag kommer hem på måndag!
Jag vaknade för ungefär 10 minuter sedan. Elin är och gör en tenta och hon var uppe redan klockan 6, då var jag helt däckad (hon också antagligen, men pluggar man så pluggar man ;). Hon är nog klar snart med den och då kommer hon hem, sen drar vi ner på stan! Jag sitter nu och funderar på om jag ska våga gå upp i köket hon delar med 3 andra, skulle kännas wierd om någon var där... "Hej.... Ja, joo alltså... Jag bor inte här jag är kompis med tjejen Elin en trappa ner... Ööh.." Typ. Samtidigt är jag sjukligt sugen på vaniljyoghurten som finns i kylen... Näe, nu ska jag klä på mig något och gå upp i köket god damnit!
Kanske uppdaterar någon gång till innan jag åker hem :) Toodels.

Göteborg nästa!

Sådär, nu sitter jag på nästa tåg mot Göteborg! Kom till Stockholm 13:30 och kollade först att jag visste var nästa tåg skulle gå ifrån och sedan gick jag upp på McDonald's och åt. Tåget gick 14:10 och nu sitter jag här, ensam fönsterplats för tillfället! Yeah.

Det är svinkallt ute, efter Gävle har det varit gnistrande frost överallt! Ser nästan ut som snö, men det är bara väldigt mycket frost ^^ Solen har lyst genom en dis ett tag, jättefint. Men nu är det en tjock grå dimma överallt. Trist.

Nu ska jag försöka roa mig med något i tre timmar till :P


On my way!

Nu sitter jag på tåget! Skönt, kom till Sundsvall drygt en timme innan tåget gick så jag hade lite dötid. Satte mig på McDonald's och åt en macka innan gick till stationen.

Nu ska jag lyssna på musik! Hörs sen.

Llegado




















Ja, "lite" bilder från idag då! Har fler, men jag kanske lägger upp dom en annan gång. Som ni ser så är Wille på G som vanligt ;) Ska maila några bilder till Gabbi nu också, sen blir det nog sängen! Är jättetrött men jag får se om jag kan somna, blir alltid så nervös att alarmet inte ska ringa eller något på morgonen när jag ska iväg på något viktigt :P Vet att det är jättefjantigt men det är något som min hjärna är inställd på, haha.

Mammas minidator är laddad med Spotify, resväskan är packad och morgondagens kläder är förberedda... I'm ready to go! Se på tåget :D

Packning pågår...



Eller jag tror faktiskt att jag är färdig! Har antagligen med mig alldeles för mycket, men resväskan är inte ens full så det borde vara ett bra tecken..? Kommer inte att ta med min min dator, hört att Internet som man kan köpa på tåget är skitsegt och det orkar jag inte med. Men samtidigt, vad ska jag göra under hela restiden!? Jag har ingen musik på datorn så jag kan inte ladda iPoden, jag har ingen ny bok att läsa och det känns väldigt tråkigt. Men så kom jag på att jag kan ju faktiskt låna mammas minidator, den har inbyggt mobilt bredband och då kan jag ladda ner Spotify på den! Och så får jag hålla tummarna för att det är tillräcklig täckning så att jag inte blir galen :P Ska alldeles strax gå och hämta den hade jag tänkt.

Nåja, det var kul att hälsa på Wille! Anna och jag hade lite problem med att hitta, vi virrade omkring på Alnön och fick köra tillbaka och hit och dit haha! Svinkallt ute, men det var fint väder i alla fall :) Knäppte en del bilder, dock blev många irriterande nog lite suddiga (inte så att det stör men det stör mig :P). De bilder han står stilla på är i alla fall bra, objektivet är inte så skickligt på att fånga rörelser men nu vet jag det. Lägger upp några bilder senare, nu ska jag gå till mampa!

2 december.

Godmorgon!

Om en liten stund ska jag gå upp till mamma och pappa och ta deras bil (Dados har med största sannolikhet frysit fast, så jag vill vara på den säkra sidan och komma iväg på en gång :P). En sak som är bättre med mamma och pappas bil är ljudet, ska ta med mig någon skiva om jag hittar någon ^^

Well, ska ta lite pics som jag lägger upp!

1 day to go!

Imorgon ska jag och Anna åka och hälsa på Wille och titta på när Gabbi rider :) Ska fota lite också, så batteriet ska sättas på laddning över natten. Vi ska vara där klockan 9 så det matchar min nya uppstigningstid perfekt ;) Sen består nog dagen av packning och resfeber (nej jag har inte börjat som jag tänkt, men jag har funderat och har det mesta under kontroll). Det låter som att jag ska resa till andra sidan jordklotet och stanna där i några veckor, men vafan... Jag är taggad och då blir jag såhär :P

Maten var som väntat mycket god hos mampa, åt dock så mycket att jag mådde väldigt illa när jag kom hem, usch. Det har i alla fall släppt nu och jag är istället jättetrött! Det var så irriterande när vi gick hem, när vi var framme vid lägenheten insåg jag att jag glömt nycklarna hos mampa... Så det var bara att traska tillbaka och sedan hem igen :P Tur att det inte är så långt.

Well well, nu ska jag gå och lägga mig.



Food.

Är hemma hos mamma och pappa, vi ska få världens godaste mat! Biffar i gräddsås med hemmagjord potatismos och lingonsylt till det... MmmhH! Jag älskar hemmagjord potatismos!

Ska se om mamma behöver hjälp med något mer, annars ska jag fortsätta titta på Förkväll på TV4 ^^

Isbil.

Det gick inte så smidigt som jag ville att åka till stallet. Bilen var nedfrusen till en isbit och jag fick inte ens i nyckeln i hålet! Och när jag väl fick det så gick det såklart inte att vrida... Suck. Gick runt bilen och insåg att passagerar dörren stått i solen så jag kunde få upp dörren, yey! Kravlade mig över till förarsätet och försökte låsa upp inifrån, men det ville sig inte. Startade bilen och drog på full värme och skulle gå ut och göra något av isrutan.

Kravlade mig ut och insåg att jag inte har någon isskrapa och orkade verkligen inte gå tillbaka till lägenheten bara för det... Så man tager vad man haver - i det här fallet ett trasigt CD fodral, inget vidare redskap... Tillslut la jag handen på rutan och väntade till det började smälta, det funkade! Sen att min hand blev en isbit är ett annat problem :P Och finally kunde jag bege mig till stallet! (Fick kravla ut där också eftersom dörren fortfarande jäklades).

Ridningen då... Ja, jag hade nästan glömt bort att jag inte kan sitta ner i traven på Amo, knappt rida lätt, haha! Jag kämpade, men min usla kondis och ickeexisterande ridmuskler sa no no no! :P Det blev inget långt pass, men då jag verkligen försökte anstränga mig kändes han rätt fin då och då :)

Nu har jag ätit resterna av köttfärssåsen, så jäkla gott ^^ Sitter här och fryser, brr... Jag är inte så sugen på att gå på stan just nu faktiskt. Jag ska ju inte göra något speciellt egentligen, kan lika gärna ta det imorgon eller i Göteborg!  Wiiee!

Men men, något ska jag ta och göra nu!

Ändrade planer!

Jag hade precis sminkat mig och klätt på mig, jävlats med mitt hår som aldrig gör som jag vill (och kommer aldrig att göra heller) och var i stort sett färdig för att gå ner mot stan när Ingrid ringde. Hon har fått magsjuka och frågade om jag ville rida Amo - självklart! Jag har varit så ridsugen att jag börjat klättra på väggarna så jag hoppade direkt i ridbrallorna och nu ska jag åka till stallet!


Amo Mak sommaren 2007


December morning.

Cold as the northern winds
In December mornings,
Cold is the cry that rings
From this far distant shore.

Enya - Exile


Idag regnar det tack och lov inte! Tänk om det kunde ha varit någon minusgrad igår? Då hade det snöat hela dagen, men icke.

December. Första jäkla december idag! Nedräkningen till jul har börjat. Jag skulle vilja ha en chokladkalender. Kanske måste köpa en sån idag..? Snart är det Lucia också. Jag skulle hemskt gärna vilja gå på Luciashowen på ridskolan, har inte missat en sådan på flera år. Men den börjar 15 och jag börjar 16. Funderar på att kolla om någon vill byta, ska kolla det när jag kommer hem från Göteborg :)

Har suttit på suckskrattat åt alla korkade människor på bilddagboken efter att jag la upp de omgjorde bilderna igår. Jag skrev klart och tydligt under bilden att det var Lightroom jag använt mig av. Ändå får jag kommentarer där folk ska vara duktiga och säga "Photoshop lr?" eller "Bara Lightroom? I RAW förmodar jag?" MEN NEJ! BARA Lightroom! Annars hade jag väl skrivit det också! Sen var det en tjej som... Ja;

Hon: Hur fixar man en annan hårfärg?
Jag: Jag använde Adobe Lightroom och testade mig fram, har aldrig gjort det förut.
Hon: Aha okeiii, oj men det funkar inte hos meii :(
Jag: Har du Lightroom då?
Hon: Hehe nej jag har inget :(

O.o Den bästa kommentaren var nog (om mitt hår) "Ere gjort i photoshop eler är det färgat på riktigt?" haha.

Nåja. Jag var duktig och klev upp 7 idag också! Jag hade ändå inte sovit så mycket... Gick och la mig strax efter 10 och höll på att somna. Men så blev jag kissnödig och var tvungen att gå upp... Sen frös jag så mycket att jag inte kunde sova. Och Dado som sa "jag kommer snart! 10 minuter" tog två timmar på sig att komma, segpropp. Somnade tillslut vid halv ett kanske, kände mig inte trött fast ändå trött. Men här sitter jag i alla fall! Proppad med havregrynsgröt, fiberhavregrynsgröt till och med ;) Råkade köpa "fel". Funkar ju det med..

Mipmip, idag ska jag försöka få lite vettiga saker gjort!

RSS 2.0